Stadia: Άνοιξε για όλους σε 14 χώρες, ετοιμάζεται εφαρμογή για τηλεοράσεις

Με σταθερά βήματα συνεχίζεται η υλοποίηση του μεγάλου σχεδίου της Google για το gaming, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να ανοίξει σε όλους την πρόσβαση στην πολλά υποσχόμενη game streaming υπηρεσία Stadia, αρκεί φυσικά να βρίσκονται σε κάποια από τις 14 χώρες όπου είναι διαθέσιμη.

Από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα, η πρόσβαση στο Stadia είχε δοθεί μόνο σε όσους είχαν αγοράσει το Founder’s Edition έναντι $129 (συμπεριλαμβάνει το τηλεχειριστήριο Stadia Controller και ένα Chromecast Ultra για να παίζεις σε τηλεόραση). Πλέον, μπορείς να μπεις στο Stadia μόνο με έναν λογαριασμό Gmail αν είσαι κάτοικος σε μία από τις χώρες που ακολουθούν:

  1. ΗΠΑ
  2. Ηνωμένο Βασίλειο
  3. Καναδάς
  4. Φινλανδία
  5. Νορβηγία
  6. Γαλλία
  7. Γερμανία
  8. Ιρλανδία
  9. Ιταλία
  10. Ισπανία
  11. Ολλανδία
  12. Βέλγιο
  13. Δανία
  14. Σουηδία

Ειδικά για αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, η Google προσφέρει σε όλους δωρεάν πρόσβαση στην έκδοση Stadia Pro (κανονικά κοστίζει $9.99/μήνα), έτσι ώστε να απολαμβάνουν gaming σε ανάλυση 4K, εκπτώσεις, expansions και add-ons αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν και φυσικά τα δωρεάν παιχνίδια που προστίθενται κάθε μήνα (σ.σ. μέχρι στιγμής είναι τα Destiny 2: The Collection, Grid, Gylt, SteamWorld Dig 2, SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech, Thumper, Serious Sam Collection, Spitlings και Stacks On Stacks (On Stacks)). Η απλή, βασική έκδοση της υπηρεσίας Stadia σου επιτρέπει απλά να παίζεις τα παιχνίδια που έχεις αγοράσει μέσα από το κατάστημα και σε ανάλυση έως 1080p.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπηρεσία Stadia απαιτεί ταχύτητα σύνδεσης τουλάχιστον 10Mbps, ενώ προτείνεται 35Mbps ή μεγαλύτερη για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μπορείς να παίζεις από σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή, αρκεί να έχει εγκατεστημένο τον Chrome browser, περιλαμβάνει ήδη 38 παιχνίδια και η Google υπόσχεται πως ο συνολικός αριθμός θα ξεπεράσει τα 120 έως το τέλος του 2020. Ανά τακτά διαστήματα προστίθενται καινούργια χαρακτηριστικά, όπως achievements και η δυνατότητα να τραβάς screenshots και videos από το gameplay σου.

Μια ακόμη σημαντική είδηση που αφορά την υπηρεσία Stadia είναι το γεγονός ότι ετοιμάζεται η αυτόνομη εφαρμογή για τηλεοράσεις, άρα στο κοντινό μέλλον απλά θα πραγματοποιείς εγκατάσταση της εφαρμογής Stadia στην έξυπνη τηλεόραση σου και θα παίζεις απευθείας χωρίς να χρειάζεσαι Chromecast Ultra.

Για να δούμε πότε θα ανοίξει και στην Ελλάδα…

[via]

Loading