LG

Stadia και GeForce Now έρχονται ως native εφαρμογές στις τηλεοράσεις της LG!

Η LG παρουσίασε πληθώρα νέων τηλεοράσεων στο CES 2021 αρκετά μοντέλα εκ των οποίων προορίζονται και για gaming, καθώς προσφέρουν χαμηλό χρόνο απόκρισης, μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης εικόνας, υποστήριξη G-SYNC και FreeSync, αλλά και το πρότυπο HDMI 2.1.

Μία ακόμη πολύ σημαντική πρωτιά για την εταιρεία είναι αυτή που τη θέλει να γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής έξυπνων τηλεοράσεων που θα προσφέρει native υποστήριξη των game streaming υπηρεσιών Nvidia GeForce Now και Google Stadia. Οι δύο υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στις webOS τηλεοράσεις της εταιρείας αργότερα μέσα στο 2021 ως εφαρμογές που θα μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες από το LG Content Store, σε όσες χώρες φυσικά προσφέρονται.

Να σημειωθεί ότι το Google Stadia είναι διαθέσιμο στις τηλεοράσεις που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android TV, ωστόσο, το webOS της LG είναι το πρώτο “μη-Google” που θα αποκτήσει αυτή τη δυνατότητα. Επίσης, η υπηρεσία Nvidia GeForce Now δεν έχει ενσωματωθεί για την ώρα σε καμία πλατφόρμα τηλεόρασης.

Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική εξέλιξη είναι αυτή τόσο για την LG, όσο και για τις δύο game streaming υπηρεσίες. Στο κοντινό μέλλον ο gamer απλά θα ανοίγει την τηλεόραση και θα μπορεί να παίζει στα Stadia και GeForce Now χωρίς να χρειάζεται καμία άλλη συσκευή πλην ενός τηλεχειριστηρίου.

Τι είναι το Nvidia GeForce Now

Αποτελεί ουσιαστικά μια πλατφόρμα για να παίζεις παιχνίδια που έχεις ήδη αγορασμένα από τα Steam, Play, Epic Games Store, battle.net κλπ. σχεδόν σε οποιαδήποτε οθόνη και ανεξάρτητα από τις δυνατότητες του υπολογιστή σου, μιας και η επεξεργασία τους γίνεται στους servers της εταιρείας.

Υπάρχουν, βέβαια, ορισμένοι σημαντικοί περιορισμοί. Σε αυτές τις πρώτες ημέρες λειτουργίας δεν υποστηρίζονται όλοι οι τίτλοι, η προσφερόμενη ανάλυση φτάνει έως 1080p@60fps, στη δωρεάν χρήση μπορείς να παίζεις για μία ώρα σε κάθε session με αναμονή, ενώ στη συνδρομή των €5.49/μήνα σου δίνεται περιθώριο 6 ωρών για κάθε session και θεωρητικά μικρότερη αναμονή.

Ακολουθεί και το Δελτίο Τύπου της εταιρείας.

Η LG Electronics (LG) ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Google με σκοπό την ενσωμάτωση της Stadia στις τελευταίες smart τηλεοράσεις webOS στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Μόλις η Stadia είναι διαθέσιμη στην Google TV, η LG θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής τηλεοράσεων που θα υποστηρίζει το Stadia gameplay μέσω της πλατφόρμας webOS.

Η LG αποδεικνύει τη δέσμευσή της να ενισχύσει το premium gaming στις υπερσύγχρονες οθόνες της, που γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό με την υποστήριξη για 4K και 5.1 ήχου surround για Stadia Pro χρήστες. Η Stadia σε τηλεοράσεις LG θα τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν άμεση πρόσβαση σε παιχνίδια Stadia όπως τα Cyberpunk 2077, NBA 2K21, Assassin’s Creed: Valhalla & Watch Dogs: Legion με ένα χειριστήριο Stadia, χωρίς να απαιτείται επιπλέον hardware ή ‘downloads’ παιχνιδιού.

Η LG σκοπεύει να ξεκινήσει τη νέα υπηρεσία το δεύτερο εξάμηνο του 2021 στις LG Smart TVs ως εφαρμογή με δυνατότητα λήψης από το LG Content Store στις χώρες όπου είναι διαθέσιμη η Stadia. Η πλατφόρμα Stadia προσφέρει ήδη περισσότερα από 130 παιχνίδια ενώ αναμένεται να προστίθενται ακόμα περισσότερα σε τακτικές περιόδους. Οι παίκτες θα μπορούν να αγοράσουν παιχνίδια μεμονωμένα ή να διεκδικήσουν αυτά που θα είναι διαθέσιμα δωρεάν με μια συνδρομή στο Stadia Pro, που περιλαμβάνει αποκλειστικές εκπτώσεις και ανάλυση έως 4K. Το gaming με τον εξαιρετικό ήχο surround 5.1 καναλιών και την υποστήριξη έως 4K HDR και 60 FPS καθιστά την πλατφόρμα Stadia μια συναρπαστική επιλογή για όσους αναζητούν την απόλυτη gaming εμπειρία χωρίς να χρειάζεται μια κονσόλα παιχνιδιών.

Ιδιαίτερα, ο προηγμένος συνδυασμός της Stadia και των LG OLED τηλεοράσεων ξεπερνά κάθε φαντασία. Τα αυτοφωτιζόμενα pixels των OLED τηλεοράσεων εξασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα εικόνας HDR με το απόλυτο μαύρο και εξαιρετικά ακριβή χρώματα. Η LG υπήρξε η πρώτη εταιρεία που κυκλοφόρησε 4K OLED τηλεοράσεις με δυνατότητα HDR το 2015 και περιεχόμενο σε τηλεοράσεις OLED, ξεχωρίζοντας, επίσης, για τον γρήγορο χρόνο απόκρισης 1ms, την εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση εισόδου διατηρώντας ταυτόχρονα την ποιότητα της εικόνας.

*Από την έναρξη της κυκλοφορίας η Stadia διατίθεται μόνο σε smart τηλεοράσεις με webOS 6.0. Οι LG τηλεοράσεις με webOS 5.0 θα διαθέτουν τη σχετική υπηρεσία αργότερα μέσα στο έτος.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[LG]

Loading