Starlink: Πήρε άδεια για χρήση σε πλοία, τραίνα, αεροπλάνα και κινούμενα οχήματα

Ήδη από τους πρώτους μήνες beta λειτουργίας της υπηρεσίας δορυφορικού Internet Starlink της SpaceX είχαμε δει ορισμένους χρήστες να προσπαθούν να προσαρμόσουν τον εξοπλισμό στα αυτοκίνητα τους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο Internet από οπουδήποτε, ενώ και η ίδια η SpaceX είχε αναφέρει πως στόχος της ήταν να φέρει το Starlink γενικότερα σε αυτοκίνητα, φορτηγά, πλοία, τραίνα και αεροπλάνα.

Ο δρόμος πλέον έχει ανοίξει και επίσημα, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FCC) άναψε το πράσινο φως για χρήση του εξοπλισμού του Starlink σε κινούμενα οχήματα. Η λογική λέει πως η SpaceX θα σχεδιάσει νέο εξοπλισμό που θα μπορεί να εγκατασταθεί πιο εύκολα στα οχήματα, ενώ θα κυνηγήσει ακόμη περισσότερο νέες εμπορικές συμφωνίες για να δώσει πρόσβαση στο Internet σε ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές γραμμές. Σημειώστε ότι τρέχει ήδη η συμφωνία με την Hawaiian Airlines για δωρεάν παροχή Wi-Fi στις πτήσεις της μέσω Starlink, ενώ πραγματοποιεί δοκιμές η Delta Airlines και η Royal Caribbean έχει ζητήσει ανάλογα εξοπλισμό για τις κρουαζιέρες της.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάιο η SpaceX ανακοίνωσε μια λειτουργία φορητότητας για τους πελάτες του Starlink, δίνοντας τους την δυνατότητα να μεταφέρουν τα δορυφορικά πιάτα τους σε κινούμενα οχήματα με έξτρα κόστος $25 / μήνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν αυτά βρίσκονται σε κίνηση.

[via]

Loading