Starlink: Ξεπέρασε ήδη τους 100,000 χρήστες

Με πολύ υψηλό ρυθμό προχωρά η προσθήκη νέων χρηστών στην υπηρεσία δορυφορικού Internet Starlink της SpaceX, η οποία μέσα σε μόλις 6 μήνες και ενόσω ακόμη βρισκόμαστε σε beta λειτουργία έχει καταφέρει να προσθέσει 90,000 επιπλέον συνδρομητές σε όλο τον κόσμο ξεπερνώντας συνολικά τους 100,000.

Το επίτευγμα έγινε γνωστό από τον Εlon Musk μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter και μέχρι να τελειώσει ο Αύγουστος περιμένουμε νέα ενημέρωση για την παγκόσμια κάλυψη της υπηρεσίας. Προς το παρόν, το Starlink είναι διαθέσιμο σε 12 χώρες και υποστηρίζεται από περίπου 1700 δορυφόρους που κινούνται σε χαμηλή τροχιά. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το τέλος του 2021 οι ταχύτητες σύνδεσης θα φτάσουν τα 300Mbps. Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν ανοίξει οι προπαραγγελίες και για την Ελλάδα, με τον εξοπλισμό να κοστίζει €499 και τη μηνιαία συνδρομή €99.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το Starlink ετοιμάζονται παρόμοιες υπηρεσίες από τις Amazon (Project Kuiper) και OneWeb.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading