Starship: Αυτό είναι το διαστημικό σκάφος του Elon Musk για το ταξίδι στον Άρη (και όχι μόνο)

Πρόσφατα ο Elon Musk μετονόμασε το διαστημικό σκάφος BFR σε Starship και η SpaceX αποκαλύπτει τις τελευταίες πινελιές του πρωτότυπου που πραγματικά εντυπωσιάζει. Το Starship θα χρησιμοποιηθεί σε δοκιμαστική πτήση εντός της ατμόσφαιρας της Γης μέσα στο 2019, σαν πρώτο βήμα για τον μεγάλο στόχο αποστολής στον πλανήτη Άρη.

Το BFR (πλέον Starship) έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει μεγάλες αποστολές στο Διάστημα και πίσω, μαζί με το φορτίο που θα απαιτείται για να είναι βιώσιμες ή ακόμη και για το στήσιμο αποικιών, αλλά για την ώρα παραμένει μακρινό αυτό το σενάριο.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και την κατασκευή του, θα λέγαμε ότι αποτελεί έναν συνδυασμό retro με φουτουριστικά χαρακτηριστικά, με χρήση ανοξείδωτου ατσαλιού χωρίς βαφή, διότι οι θερμοκρασίες που θα αναπτυχθούν θα είναι πολύ μεγάλες για να διατηρηθεί. Το πρωτότυπο που βλέπουμε προορίζεται μόνο "εσωτερικές" πτήσεις και θα δοκιμαστεί αρκετές φορές για να δουν πως αντιδρά στην ατμόσφαιρα της Γης και αν μπορούν να το επαναπροσεδαφίσουν με επιτυχία.

Η τελική έκδοση που θα βγει στο Διάστημα θα έχει ακόμη πιο χοντρό εξωτερικό περίβλημα για να αποφύγουν το ενδεχόμενο ζημιών εξαιτίας των εχθρικών συνθηκών, αλλά και πιο καμπύλη μύτη. Η ολοκλήρωση του αναμένεται τον προσεχή Ιούνιο.

[via]

Loading