SteamPal: Φορητή παιχνιδοκονσόλα για τα games του Steam από τη Valve;

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ο πρόεδρος της Valve, Gabe Newell, είχε αφήσει να εννοηθεί κατά τη διάρκεια ενός Q&A σε σχολική αίθουσα πως η εταιρεία θα επιστρέψει στις “παιχνιδοκονσόλες” και τότε εύλογα υποθέσαμε ότι ίσως κυκλοφορήσει παιχνίδια για τις κονσόλες των άλλων εταιρειών. Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, έχουν φουντώσει οι φήμες για κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ars Technica, η Valve ετοιμάζει τη δική της φορητή παιχνιδοκονσόλα με κωδική ονομασία “SteamPal” που θα θυμίζει το Nintendo Switch και θα δίνει πρόσβαση στα παιχνίδια της πλατφόρμας Steam!

Οι φήμες λένε ότι θα τρέχει λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε Linux (αν και υπάρχει η πιθανότητα για το Windows OS λόγω των καλών σχέσεων με τη Microsoft), θα διαθέτει οθόνη αφής μεγαλύτερη από αυτήν του Nintendo Switch, gamepad buttons και triggers, δύο joysticks και touchpad, ενώ θα υπάρχει και τρόπος να μεταφερθεί η εικόνα σε μεγαλύτερη οθόνη μέσω της υποδοχής USB Type-C.

Είναι αρκετά νωρίς για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, μιας και η Valve δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για τη συγκεκριμένη διαρροή, αλλά μια φορητή παιχνιδοκονσόλα που θα μπορεί να τρέχει παιχνίδια του Steam θα κεντρίσει σίγουρα το ενδιαφέρον των gamers.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading