Stephen Hawking: Αφιερωμένο στον σπουδαίο φυσικό το νέο Google Doodle

H Google υποδέχεται το επερχόμενο Σαββατοκύριακο με ένα Doodle αφιερωμένο στα 80α γενέθλια του Stephen Hawking.

Το video που έχει διάρκεια δυόμισι λεπτά περιλαμβάνει μια αφήγηση με την φωνή του ίδιου του φυσικού που δημιουργήθηκε από υπολογιστή. Η αφήγηση εξιστορεί το έργο του αείμνηστου επιστήμονα, μεταδίδοντας ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον.

Τα παιδιά του Stephen Hawking ανέφεραν σχετικά με το Doodle της Google:

Θα θεωρούσε εξαιρετικά σημαντικό να μεταφερθεί το μήνυμα ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε λόγω της φυσικής του κατάστασης, δεν περιορίστηκε ποτέ ούτε η εκφραστική του δύναμη, ούτε η αποφασιστικότητα του για να επηρεάσει τον κόσμο που ζούσε. Ελπίζουμε ότι το παράδειγμά του θα προσφέρει έμπνευση και ελπίδα παγκοσμίως σε όλους όσους αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο Stephen Hawking πέθανε το 2018, σε ηλικία 76 ετών, αφού έζησε με ALS (νόσο του κινητικού νευρώνα) για περισσότερο από μισό αιώνα. Το Doodle εικονογραφήθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Google, Matthew Cruickshank.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading