Steve Wozniak: Το AI επικίνδυνο για απάτες, όχι για τις θέσεις εργασίας

Η φωνή του συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak, έρχεται να προστεθεί στις εκκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων για τον έλεγχο της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς φοβάται πως η ανεξέλεγκτη εξέλιξη της θα δυσκολέψει αφάνταστα στο κοντινό μέλλον την έγκαιρη αναγνώριση πιθανής απάτης.

Σε συνέντευξη του στο BBC, ο Woz τόνισε πως η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ήδη τόσο προηγμένη και ανοικτή σε όλο τον κόσμο, που θα μπορούσε να μετατραπεί σε πανίσχυρο όπλο στα χέρια κακόβουλων χρηστών, ειδικά αυτών που επιχειρούν να ξεγελάσουν τον κόσμο για την πραγματική ταυτότητα τους. Καλεί, λοιπόν, και αυτός στην θέσπιση κανόνων ασφαλείας και την ξεκάθαρη σήμανση ότι το εκάστοτε περιεχόμενο αποτελεί παραγωγικό προϊόν του AI.

Παρόλα αυτά, ο Woz θεωρεί ότι η έλλειψη έκφρασης συναισθημάτων από το AI είναι σημαντικός παράγοντας προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άμεσα οι θέσεις εργασίας. Παραμένει, όμως, απαισιόδοξος στο θέμα της ρύθμισης, καθώς η ιστορία έχει αποδείξει πως το χρήμα κερδίζει πάντα και η εξέλιξη του AI δεν πρόκειται να διακοπεί ή έστω να περιοριστεί τόσο εύκολα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple, το «παιδί» του Wozniak, αναγνωρίζει τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης και θα επιχειρήσει να ενσωματώσει ακόμη περισσότερα εργαλεία στις υπηρεσίες - εφαρμογές της στο κοντινό μέλλον, όμως, ο CEO της εταιρείας, Tim Cook, ξεκαθάρισε στην πρόσφατη συνάντηση των μετόχων πως κάθε ενέργεια γίνεται μετά από πολύ σκέψη.

[via]

Loading