SwissCovid: Διαθέσιμη η πρώτη εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών με το API των Google και Apple

Η Ελβετία είναι η πρώτη που έχει την “τιμή” να κυκλοφορήσει εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών που εκμεταλλεύεται το κοινό Exposure Notification API των Apple και Google. Η εφαρμογή ονομάζεται SwissCovid και είναι διαθέσιμη για τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία και δημοτικές υπηρεσίες, ενώ αναμένεται η έγκριση από το Κοινοβούλιο της χώρας για το ευρύτερο λανσάρισμά της από τα μέσα Ιουνίου και έπειτα.

swisscovid-1.jpg

Σύμφωνα με το BBC, η Apple έχει δώσει ήδη την έγκριση της για να εμφανιστεί το SwissCovid στο κατάστημα App Store, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η ίδια διαδικασία για το Google Play Store. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η Apple έχει λάβει αιτήσεις από πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ και 22 χώρες σε όλο τον κόσμο για την εκμετάλλευση του Exposure Notification API.

Εκτός από την Ελβετία, ακόμα μία Ευρωπαϊκή χώρα έχει κυκλοφορήσει από προχτές αντίστοιχη εφαρμογή. Πρόκειται για τη Λετονία και το Apturi Covid, το οποίο μάλιστα είναι διαθέσιμο για ευρεία χρήση διότι δεν απαιτείται έγκριση από το δικό τους Κοινοβούλιο.

aptrui-covid.jpg

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες λογικά θα προκύψουν και άλλες εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών από άλλες χώρες, αλλά για την Ελλάδα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση μέχρι στιγμής. Μη ξεχνάμε ότι είναι στο χέρι των χρηστών αν θα κατεβάσουν και θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις εφαρμογές, επομένως, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει για την ώρα αν θα περπατήσει αυτή η μέθοδος ιχνηλάτησης για το COVID19.

[via]

Loading