Τα νέα Mac με επεξεργαστή M1 μπορούν να τρέχουν πλέον το Windows 10 on ARM

Η Corel αναβαθμίζει το virtual machine λογισμικό της που επιτρέπει στους υπολογιστές Mac να τρέχουν Windows 10, με τη νέα έκδοση Parallels Desktop 16.5 να προσφέρει πλέον αυτή τη δυνατότητα και στα νέα Mac με ARM-based επεξεργαστή M1 chip της Apple. Προς το παρόν υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σε ορισμένες εφαρμογές, αλλά σύντομα θα επιλυθούν και αυτοί με την επερχόμενη υποστήριξη των x64 εφαρμογών από το Windows 10.

Επιπλέον, η Corel αναφέρει ότι η νέα έκδοση του Parallels φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση και την αυτονομία σε σύγκριση με τα Intel-based Mac. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για 250% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας στα M1 Mac, 60% καλύτερη απόδοση του DirectX 11 και έως 30% καλύτερη συνολικά απόδοση από την έκδοση για τα Intel-based MacBook Pro.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία συμπεριλαμβάνει στο πακέτο την preview έκοδση Windows 10 on ARM, καθώς η Microsoft μέχρι στιγμής μοιράζει την ARM έκδοση μόνο στους κατασκευαστές PCs. Εξάλλου, το Parallels Desktop 16.5 for Mac υποστηρίζει διανομές Linux όπως τα Ubuntu 20.04, Kali Linux 2021.1, Debian 10.7 και Fedora Workstation 33-1.2.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading