Τα νέα παιχνίδια του PS4 θα πρέπει υποχρεωτικά να τρέχουν και στο PS5

Η Microsoft ήταν σαφής ότι αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για το Xbox Series X η συμβατότητα με τα χιλιάδες video games των προηγούμενων γενεών, πηγαίνοντας μάλιστα πίσω έως το πρώτο Xbox μέσω του backwards compatibility. Για το PlayStation 5 είναι κλειδωμένο ότι θα υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια του PS4, αλλά υπάρχουν ερωτηματικά για αυτά των PS1, PS2 και PS3.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τα παιχνίδια του PS4, από τον προσεχή Ιούλιο θα είναι υποχρεωτικό για κάθε παιχνίδι που κυκλοφορεί στην τωρινή γενιά της παιχνιδοκονσόλας να μπορεί να τρέξει κανονικά και στο PlayStation 5 που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι οι δημιουργοί των παιχνιδιών θα πρέπει να φροντίσουν να υπάρχει διαθέσιμη έκδοση των τίτλων τους για το PS5 που θα υποστηρίζουν ταχύτερους χρόνους φόρτωσης, υψηλότερα frame rates, καλύτερη ανάλυση και ενδεχομένως τεχνολογία Ray Tracing.

Συγκεκριμένα, από τις 13 Ιουλίου 2020, για να λάβει ένα παιχνίδι έγκριση από τη Sony θα είναι υποχρεωτικό να τρέχει και στο PS5 με τις προαναφερθείσες βελτιώσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα expansions, DLCs κλπ. Παρόλα αυτά, τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν για το PS5 δεν θα είναι απαραίτητο να τρέχουν στο PS4.

Ίσως μάθουμε περισσότερα για αυτό το θέμα στην επερχόμενη εκδήλωση της 4ης Ιουνίου 2020 για το “μέλλον του gaming στο PS5”.

[via]

Loading