TCL

TCL RayNeo X2: Τα επαναστατικά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας [CES 2023]

Η TCL ανακοινώνει στην CES 2023 την κυκλοφορία των smart glasses επαυξημένης πραγματικότητας TCL RayNeo X2 (AR). Τα επαναστατικά γυαλιά αξιοποιούν τις πρωτοποριακές binocular full-color Micro-LED optical waveguide οθόνες σε συνδυασμό με μια σειρά από νέες διαδραστικές λειτουργίες για τη δημιουργία απαράμιλλων εμπειριών AR για τους χρήστες.

Πραγματικό AR σε σχεδιασμό wearable γυαλιών

Τα TCL RayNeo X2 είναι τα πρώτα στον κόσμο που συνδυάζουν binocular full-color Micro-LED optical waveguide οθόνη σε γυαλιά AR. Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση του κλάδου να κάνει τα γυαλιά AR να μοιάζουν με τα συμβατικά γυαλιά χωρίς συμβιβασμούς στις τεχνολογικές προδιαγραφές, τα TCL RayNeo X2 διατηρούν ένα λεπτό και ελαφρύ σώμα για καθημερινή χρήση, ενώ εξυπηρετούν ισχυρές λειτουργίες all-in-one assistant, από έξυπνη πλοήγηση και αυτόματη μετάφραση έως φωτογραφία και αναπαραγωγή μουσικής.

Οι σημαντικές αναβαθμίσεις οθόνης, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αναλογίας αντίθεσης (CR) έως και 100.000:1 και της εξαιρετικής φωτεινότητας εικόνας έως 1.000 nit, δημιουργούν βελτιωμένα οπτικά εφέ και καθιστούν τα AR γυαλιά ιδανικά τόσο για χρήση σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

tcl-rayneo-x2-2.jpg

Εναλλακτικοί/Νέοι τρόποι πλοήγησης και σύνδεσης

Με την υποστήριξη της πλατφόρμας Qualcomm Snapdragon XR2, τα αξιοποιούν κορυφαίες τεχνολογίες AR που επιτρέπουν στους χρήστες να δουν τον κόσμο με νέους, συναρπαστικούς τρόπους.

Το έξυπνο σύστημα πλοήγησης GPS των TCL RayNeo X2 χρησιμοποιεί ταυτόχρονο εντοπισμό και χαρτογράφηση (SLAM) μαζί με αναγνώριση χειρονομιών. Η χαρτογράφησή του παρουσιάζει κοντινά ορόσημα καθώς κινείστε, μετατρέποντας τις χαλαρές βόλτες με ή χωρίς ποδήλατο σε ευχάριστες εξερευνήσεις της πόλης. Επιπλέον, κατά την πλοήγηση και εν κινήσει, οι on-screen ειδοποιήσεις μηνυμάτων και κλήσεων με Bluetooth των TCL RayNeo X2 σάς ενημερώνουν όπου κι αν πάτε.

Τα TCL RayNeo X2 καταρρίπτουν τα γλωσσικά εμπόδια και ανοίγουν νέους δρόμους για σύνδεση. Η μετάφραση AI ερμηνεύει πολλές γλώσσες σε πραγματικό χρόνο. Όταν μιλάτε πρόσωπο με πρόσωπο, τα γυαλιά AR εντοπίζουν και μεταφράζουν αυτόματα προσωπικές συνομιλίες με υπότιτλους που εμφανίζονται στην οθόνη - ιδανικά για τη δημιουργία επαγγελματικών συνδέσεων και ταξιδιών στο εξωτερικό. Τα χαρακτηριστικά μετάφρασης δημιουργούν καθηλωτικές εμπειρίες εκμάθησης γλωσσών για τον χρήστη.

Δημιουργία περιεχομένου επόμενου επιπέδου

Τα TCL RayNeo X2 απελευθερώνουν τους χρήστες ώστε να ανακαλύψουν νέες μορφές ψυχαγωγίας. Η ενσωματωμένη hands-free κάμερα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν φωτογραφίες, βίντεο και time-lapse από μια ξεχωριστή προβολή πρώτου προσώπου, βοηθώντας τους χρήστες να παράγουν νέα στυλ περιεχομένου. Οι έξυπνες λειτουργίες, όπως η σταθεροποίηση εικόνας, μειώνουν τα κουνήματα και την κίνηση, ενώ η αυτόματη νυχτερινή λειτουργία σάς επιτρέπει να τραβάτε ζωντανές στιγμές ακόμα και στο σκοτάδι, βοηθώντας σας να τραβάτε την τέλεια φωτογραφία κάθε φορά.

Το περιεχόμενο που καταγράφεται στα γυαλιά μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε smartphone, βολικό όταν μοιράζεστε νέες ανακαλύψεις με φίλους στα κοινωνικά δίκτυα. Εν τω μεταξύ, απολαύστε το "me time" ακούγοντας τη μουσική σας σε μοναδική "whisper mode", αποτρέποντας αποτελεσματικά τη διαρροή ήχου, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητό σας.

tcl-rayneo-x2-1.jpg

Δημιουργώντας ένα νέο AR οικοσύστημα

Ως απόδειξη της δέσμευσής της στην καινοτομία AR, η TCL RayNeo θα ξεκινήσει το 1ο τρίμηνο του 2023 ένα έργο προγραμματιστών, καλώντας καινοτόμους προγραμματιστές να συμμετάσχουν και να δημιουργήσουν δημιουργικές λειτουργίες για τα γυαλιά AR με γνώμονα τον χρήστη. Αυτό με στόχο τα TCL RayNeo X2 να εξελιχθούν περαιτέρω με πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, ανεβάζοντας τη φαντασία και την εφαρμογή του AR σε ανώτερο επίπεδο.

Επαναστατικές XR εμπειρίες, με έξυπνα wearable προϊόντα

Επίσης, στην CES 2023, κάνουν το ντεμπούτο τους στην αγορά των ΗΠΑ τα wearable display glasses, TCL NXTWEAR S. Τα κομψά γυαλιά XR διαθέτουν εντυπωσιακή οθόνη και αναβαθμίσεις ποιότητας ήχου. Μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας ισοδύναμη με 130-ίντσες σε απόσταση τεσσάρων μέτρων, διπλές οθόνες Micro OLED νέας γενιάς 1080p και μια μοναδική λειτουργία ακύρωσης ακουστικής φάσης σας προσφέρουν ιδιωτική, κινηματογραφική οπτικοακουστική εμπειρία οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

Από τα TCL NXTWEAR S στα TCL RayNeo X2, αυτή η σειρά καινοτόμων παρουσιάσεων καταδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων της TCL RayNeo, ενός ηγέτη της βιομηχανίας στην καινοτομία AR που αναπτύσσεται από την TCL Electronics.

Διαθεσιμότητα και Κόστος

Τα TCL RayNeo X2 θα είναι διαθέσιμο για την κοινότητα προγραμματιστών σε επιλεγμένες περιοχές έως το τέλος του 1ου τριμήνου του 2023, ακολουθούμενο από την εμπορική κυκλοφορία αργότερα.*

Τα TCL NXTWEAR S θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη το 1ο τρίμηνο του 2023 με Π.Λ.Τ. στα €499.

* Ορισμένες δυνατότητες ενδέχεται να είναι διαθέσιμες σταδιακά για ορισμένες περιοχές.

Loading