Μετά τα παιχνίδια, οι δημοφιλέστερες εφαρμογές για smartphones είναι αδιαμφισβήτητα αυτές που παρέχουν χάρτες και πληροφορίες πλοήγησης, αλλά όταν ο χρήστης επιθυμεί επιπλέον λειτουργίες (οδηγίες turn-by-turn, φωνητικές εντολές κλπ.) τότε θα πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω.

TeleNav HTML5 browser-based Navigation Service

Αυτό έρχεται να αλλάξει η TeleNav, η οποία ανακοίνωσε την πρώτη δωρεάν HTML5 browser-based υπηρεσία πλοήγησης με οδηγίες turn-by-turn και φωνητική καθοδήγηση, και προσκαλλείτους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν τους χάρτες της για να παρέχουν δωρεάν φωνητικές οδηγίες πλοήγησης στις εφαρμογές τους!

Το μεγάλο πλεονέκτημα έναντι στατικών υπηρεσιών χαρτογράφησης (π.χ Google Maps, Bing Maps), είναι η κωδικοποίηση σε HTML5 που επιτρέπει στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν απλά μία γραμμή κώδικα στην εφαρμογή τους για να εκμεταλλευτούν την browser-based υπηρεσία της TeleNav.

Επομένως, μπορούμε να περιμένουμε από τις αρχές του 2012 νέες εφαρμογές πλοήγησης, με πλήρεις λειτουργίες, καλύτερους χάρτες και ακριβείς οδηγίες, και μάλιστα δωρεάν!

Όσοι είστε προγραμματιστές, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

Advertisements