Τέλος τα passwords και για το PlayStation!

Δεν χρειάζεται πλέον να πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε φορά που συνδέεστε στο λογαριασμό σας στο PlayStation. Η Sony εγκαινίασε την υποστήριξη των passkeys για τους λογαριασμούς PlayStation, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε απλώς να συνδεθείτε μέσω του smartphone ή του υπολογιστή σαςκαι να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο ξεκλειδώματος της οθόνης για να συνδεθείτε. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε ένα PIN, το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή το πρόσωπό σας για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε επίσης να μπείτε στο λογαριασμό σας στο PlayStation.

Η εταιρεία αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της για την ενημέρωση τα πλεονεκτήματα της χρήσης των passkeys, όπως η μείωση της ευαλωτότητας του λογαριασμού. Τα passkeys δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να δοθούν, είτε ακούσια είτε σκόπιμα, όπως εξηγεί η Sony, καθιστώντας τα ανθεκτικά σε φαινόμενα phishing και παραβίασης δεδομένων.

Για να ρυθμίσετε ένα passkey, πρέπει απλώς να μεταβείτε στην επιλογή Security (Ασφάλεια) που βρίσκεται στην ενότητα Account Management (Διαχείριση λογαριασμού). Εκεί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή και να δημιουργήσετε ένα passkey ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Η εταιρεία προειδοποιεί ότι ορισμένα hardware κλειδιά ασφαλείας μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και ίσως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε συγχρονισμένα passkeys σε φορητές συσκευές. Επιπλέον, συνιστά να μην χρησιμοποιείτε τους κωδικούς PIN του κινητού ως passkeys στο Android και συνιστά τις υπηρεσίες iCloud Keychain, Google Password Manager, 1Password και Dashlane ως παρόχους. Μετά τη ρύθμιση της επιλογής, θα σας ζητείται να χρησιμοποιείτε το passkey σας όποτε χρειάζεται να συνδεθείτε σε μια κονσόλα PlayStation 5 ή PlayStation 4. Μπορείτε όμως να απενεργοποιήσετε την επιλογή ανά πάσα στιγμή, αν θέλετε να επιστρέψετε στην αρχική σύνδεση με password.

[Sony]

Loading