Tesla Cybertruck: Αυτό είναι το ηλεκτρικό pickup της εταιρείας με αυτονομία έως 800km

Η Tesla και ο Elon Musk παρουσίασαν πριν από λίγη ώρα το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγάκι (pickup truck) της εταιρείας, το οποίο ονομάζεται Cybertruck και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το Cybertruck θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις με αυτονομία 400km, 480km και 800km, ενώ η τιμή του ξεκινά από τα $39.900 και αναμένεται στους δρόμους στα τέλη του 2021. Οι προπαραγγελίες, ωστόσο, έχουν ξεκινήσει ήδη μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Όπως το συνηθίζει στις παρουσιάσεις του, ο Elon Musk θέλησε να κάνει ποζεριές για να επιδείξει την ανθεκτικότητα του Cyberturck και γι’ αυτό έβαλε τον επικεφαλής σχεδιασμού, κ. Franz von Holzhausen, να χτυπήσει επανειλημμένα την πόρτα του οχήματος με μια βαριοπούλα, ισχυρίστηκε ότι είναι αλεξίσφαιρο και μας το έδειξε να κερδίζει σε τεστ ρυμούλκησης το Ford F150 και σε τεστ ολίσθησης μια Porsche 911. Παρόλα αυτά, στη δοκιμή της αντοχής των τζαμιών έγινε…πατάτα, αφού το χτύπημα με μεταλλική μπάλα διέλυσε αμφότερα τα παράθυρα του Cybertruck. Υποσχέθηκε, πάντως, ότι θα το διορθώσουν αυτό στην πορεία.

Οι τρεις εκδόσεις του Cybertruck είναι οι εξής:

  • Μονός κινητήρας, πίσω κίνηση με αυτονομία 400km, δυνατότητα ρυμούλκησης 3.5 τόνων και επιτάχυνση 0-100km σε λιγότερο από 6.5 δευτερόλεπτα. Τιμή $39.900.
  • Διπλός κινητήρας, τετρακίνηση με αυτονομία 480km, δυνατότητα ρυμούλκησης 4.5 τόνων και επιτάχυνση 0-100km σε λιγότερο από 4.5 δευτερόλεπτα. Τιμή $49.900.
  • Τριπλός κινητήρας, τετρακίνηση με αυτονομία 800km, δυνατότητα ρυμούλκησης 6.5 τόνων και επιτάχυνση 0-100km σε λιγότερο από 2.9 δευτερόλεπτα. Τιμή $69.900 και χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας για τα τέλη του 2022.

Στην καμπίνα του Cybertruck μπορούν να καθίσουν έως 6 ενήλικες. Το σασί είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά ανθεκτικό ανοξείδωτο ατσάλι, το πορτμπαγκάζ έχει μήκος 2 μέτρα, οι αναρτήσεις του είναι στις 4’’ προς κάθε κατεύθυνση και στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει οθόνη αφής 17’’ για τη διαχείριση όλων των λειτουργιών του.

Αν μη τι άλλο, το Cybertruck είναι ένα κτήνος με τεράστια ανθεκτικότητα και εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά όπως πάντα το πρόβλημα με την Tesla δεν αφορά την ποιότητα των οχημάτων της. Η εταιρεία θα πρέπει να βρει λύση για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες καθυστερήσεις στην παραγωγή και είναι αλήθεια ότι πραγματοποιεί κινήσεις που θεωρητικά θα τη βοηθήσουν να τις ξεπεράσει, όπως η δημιουργία μονάδας παραγωγής στο Βερολίνο.

[via]

Photo Gallery

Loading