Tesla: Δείτε το σύστημα αυτόνομης οδήγησης σε ταξίδι 600km σχεδόν χωρίς παρέμβαση από τον οδηγό

Είχαμε παρακολουθήσει τα πρώτα videos από τους beta testers του πλήρως αυτόνομου συστήματος οδήγησης (Full Self-Driving - FSD) των οχημάτων της Tesla από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά αυτή τη φορά έχουμε μπροστά μας μάλλον το πιο εντυπωσιακό από όλα τα προηγούμενα. Ένας από τους beta testers πραγματοποίησε πρόσφατα το ταξίδι San Francisco - Los Angeles με ενεργοποιημένο το FSD (απόσταση περίπου 600km) και το κατέγραψε σε ένα video διάρκειας 15 λεπτών.

Το video προφανώς έχει επιταχυνθεί προκειμένου να μην κοιμηθούμε στην πορεία, ωστόσο, παραμένει εμφανές πότε το FSD λαμβάνει αποφάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ταξίδι, ο οδηγός χρειάστηκε να παρέμβει μόλις μία φορά όταν εντόπισε θραύσματα στο οδόστρωμα, τα οποία εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά του αφότου έφυγε από τη μέση ένα προπορευόμενο όχημα. Ο οδηγός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θα μπορούσε να περιμένει να δει αν το FSD θα τα απέφευγε, διότι ενδεχομένως θα υπήρχε κίνδυνος. Ο ίδιος δηλώνει ότι η διαδρομή δεν ήταν ακριβώς τέλεια, καθώς σε κάποια φάση το Tesla Model 3 άλλαξε λωρίδα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, παρόλα αυτά, αποφάσισε να μην παρέμβει και είναι ενθουσιασμένος με την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Εξάλλου, ο Elon Musk είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι πηγαίνει στην εργασία του χρησιμοποιώντας το FSD και το σύστημα τα καταφέρνει περίφημα μέσα από στενούς δρόμους και πολύπλοκες διασταυρώσεις.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading