Tesla: Δείτε τα πρώτα videos της αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες

Η Tesla τήρησε την υπόσχεση που έδωσε ο Elon Musk και αυτήν την εβδομάδα άρχισε να λανσάρει τη νέα αναβάθμιση του λογισμικού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της σε ορισμένους οδηγούς, η οποία φέρνει μεταξύ άλλων και την πρώτη early beta έκδοση για το σύστημα FSD (Full Self-Driving) που προσφέρει πλήρη αυτόνομη οδήγηση.

Η εταιρεία έχει επιλέξει συγκεκριμένους οδηγούς με βάση την εμπειρία τους και συστήνει ιδιαίτερα μεγάλη εγρήγορση κατά την ενεργοποίηση του FSD διότι βρίσκεται σε στάδιο early beta και ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα.

Η λειτουργία Full Self-Driving βρίσκεται αυτήν την εποχή σε early beta έκδοση και θα πρέπει να χρησιμοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή. Δεν αποκλείεται να πάρει τη λάθος απόφαση τη χειρότερη δυνατή στιγμή, επομένως, θα πρέπει να έχετε πάντοτε τα χέρια σας στο τιμόνι και να είστε πλήρως συγκεντρωμένοι στο δρόμο. Μην επαναπαύεστε ούτε στιγμή.
Όταν ενεργοποιήσετε το Full Self-Driving, το όχημα σας θα αλλάζει λωρίδες μόνο του στις λεωφόρους, θα επιλέγει την διαδρομή στις διασταυρώσεις και τους κόμβους ανάλογα με την πορεία πλοήγησης που έχετε επιλέξει και θα παίρνει αριστερές και δεξιές στροφές. Χρησιμοποιήστε το Full Self-Driving αποκλειστικά και μόνο όταν θα έχετε στραμμένη την προσοχή σας αποκλειστικά στο δρόμο και να είστε έτοιμοι να ενεργήσετε άμεσα, ειδικά σε τυφλές γωνίες, διασταυρώσεις και δύσκολες συνθήκες οδήγησης (π.χ. μποτιλιάρισμα).

Η αρχή έγινε και από τη στιγμή που το FSD αυτοεκπαιδεύεται με τη βοήθεια νευρωνικών δικτύων, αναμένεται ότι θα βελτιωθεί δραματικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες όσο περισσότερο το χρησιμοποιούν και το διορθώνουν οι δοκιμαστές.

Δείτε και μερικά videos σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης:

Loading