Tesla Solar Roof: Το «killer product» του 2021 σύμφωνα με τον Elon Musk

Αν μη τι άλλο, ο Elon Musk έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται συχνά πυκνά στη δημοσιότητα λόγω των πολύ φιλόδοξων εγχειρημάτων των εταιρειών του. Είτε τον συμπαθείς, είτε όχι, ο οραματιστής δισεκατομμυριούχος λέει μεν μεγάλα λόγια, τα δίνει όλα δε για την υλοποίηση των projects των εταιρειών του και σε αυτό του βγάζουμε το καπέλο.

Πριν από λίγα μόλις χρόνια η πλειοψηφία των “ειδικών” χλεύαζε τις εξαγγελίες του για μια ιδιωτική εταιρεία Διαστήματος που θα μειώσει δραματικά το κόστος των αποστολών με επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους (βλ. SpaceX) ή την βιωσιμότητα μιας μη παραδοσιακής εταιρείας που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με ηλεκτρικά οχήματα (βλ. Tesla) ή τη δημιουργία παγκόσμιου δορυφορικού δικτύου Internet (βλ. Starlink). Οι απαντήσεις δόθηκαν “στο γήπεδο” και πλέον όσο τραβηγμένα και αν ακούγονται κάποια από τα projects του (βλ. Hyperloop, Neuralink), κανείς δεν χρησιμοποιεί εύκολα τη λέξη “αδύνατο”.

tesla-solar-roof-1.jpg

Αφού, λοιπόν, φαίνεται πως προχωρούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα πιο απατηλά projects, ο Elon Musk επιστρέφει ξανά στο Solar Roof, ένα εγχείρημα της Tesla για ηλιακά panels που μοιάζουν εμφανισιακά με κεραμίδια για να τροφοδοτούν με ηλιακή ενέργεια τα σπίτια χωρίς να “χάνουν” σε ανθεκτικότητα και καλαισθησία. Ο Elon Musk δήλωσε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Tesla για το Q3 2020, ότι το Solar Roof θα είναι “προφανώς” το “killer product” του 2021!

Όταν θα περπατάτε στη γειτονιά σας σε μια δεκαετία από σήμερα, τι θα θέλατε να βλέπετε; Ποια προϊόντα θα βελτιώσουν τη ζωή σας; Τι μέλλον θέλετε; Εγώ νομίζω ότι ένα μέλλον με όμορφες οροφές που θα παράγουν ενέργεια και ταυτόχρονα θα προσφέρουν καλύτερη μόνωση και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε σύγκριση με μια συμβατική οροφή, αυτό είναι το μέλλον που θέλουμε. Το Solar Roof είναι ένα κορυφαίο προϊόν και αυτό θα γίνει προφανές από την επόμενη χρονιά.
Remote file


Από το 2016, όταν και γνωρίσαμε για πρώτη φορά το Solar Roof, μέχρι σήμερα έχει βελτιωθεί σημαντικά η απόδοση τους, ενώ η Tesla έχει αλλάξει το υπόστρωμα τους και κατόρθωσε να μειώσει αρκετά το κόστος τους. Αναμένουμε σίγουρα κάποιο σχετικό keynote από τον Elon Musk μέσα στο επόμενο έτος για ένα προϊόν που σαφέστατα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ευρέως στη χώρα μας λόγω της υψηλής ηλιοφάνειας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Tesla]

Loading