Τέθηκε σε εφαρμογή η αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο στις κάμερες των δρόμων στο Λονδίνο!

Ωραίες ειδήσεις μας έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε μέσα από το Twitter ότι ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε πραγματικό χρόνο (LFR - Live Facial Recognition) στις κάμερες που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, οι οποίες θα σαρώνουν τα πρόσωπα των περαστικών και θα ειδοποιούν αυτόματα τις αρχές σε περίπτωση που βρεθούν πιθανές αντιστοιχίες με καταζητούμενους εγκληματίες!

Σύμφωνα με την υπηρεσία, αυτό το μέτρο θα τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν σοβαρά εγκλήματα, όπως επιθέσεις με όπλα και μαχαίρια, εκμετάλλευση ανηλίκων και γενικότερα να προστατεύσουν τους ανυπεράσπιστους πολίτες. Συνεχίζοντας, προσπαθεί να καθησυχάσει το κοινό αναφέροντας πως όλες οι εικόνες των αθώων πολιτών θα διαγράφονται άμεσα και αυτόματα από το σύστημα, ενώ θα είναι πάντοτε στο χέρι των αστυνομικών να αποφασίσουν αν θα σταματήσουν κάποιον περαστικό ή όχι σε περίπτωση που τους έρθει ειδοποίηση από τις κάμερες. Επιπλέον, τονίζει ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου λειτουργεί με τη βοήθεια αυτόνομου συστήματος και δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με κάποια άλλη πλατφόρμα απεικόνισης.

Η απόφαση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου έρχεται επάνω σε μια περίοδο όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορέψει τη χρήση της τεχνολογίας LFR σε δημόσιους χώρους για τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον, ενώ ετοιμάζει ρυθμιστικούς κανόνες για να μην χρησιμοποιηθεί για κακόβουλους σκοπούς.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η Αστυνομία της Νότιας Ουαλίας είχε χρησιμοποιήσει το 2018 παρόμοια τεχνολογία που της υπέδειξε 2300 αθώους πολίτες ως πιθανούς εγκληματίες.

Όχι, για να μη λέτε μόνο για τους Κινέζους...

[via]

Loading