Επιστήμονες κατασκευάζουν τον πρώτο υπολογιστή που δεν κρασάρει

Επιστήμονες του University College London ισχυρίζονται ότι έχουν κατασκευάσει τον πρώτο υπολογιστή που δεν κρασάρει ποτέ.

Σε αντίθεση με τους συμβατικούς υπολογιστές οι οποίοι τραβούν τις διεργασίες από τη μνήμη, τις εκτελούν, αποστέλουν τα αποτελέσματα πίσω στη μνήμη και συνεχίζουν με τις επόμενες, ο εν λόγω υπολογιστής διαμοιράζει τις διαφορετικές διεργασίες σε διαφορετικά συστήματα με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι συγκρούσεις.

Οι επιστήμονες εξηγούν:

"To κάθε σύστημα διαθέτει μνήμη για δεδομένα συγκεκριμένου περιεχομένου κάτι που σημαίνει ότι μπορει να αλληλεπιδράσει μόνο με άλλα παρόμοια συστήματα. Αντί για τη χρήση program counter, οι διεργασίες εκτελούνται σε χρονικές στιγμές που επιλέγονται από γεννήτρια παραγωγής τυχαίων αριθμών. Τα συστήματα εκτελούν τις οδηγίες ταυτόχρονα χωρίς να υπάρχουν προτεραιότητες.

Ο υπολογιστής περιέχει πολλαπλά αντίγραφα των οδηγιών που αποστέλει στα συστήματα του και συνεπώς αν κάποιο από αυτά καταστραφεί, εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στα υπόλοιπα. Σε αντίθεση με τους υπολογιστές που κρασάρουν όταν ξεμένουν από μνήμη, στο συγκεκριμένο δε συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού το κάθε μεμονωμένο σύστημα έχει τη δική του ανεξάρτητη μνήμη. "

[via New Scientist]

Loading