The Irishman: Δείτε πως έγινε το εντυπωσιακό de-aging των ηθοποιών

Όσοι παρακολουθήσατε το εξαιρετικό The Irishman στο Netflix, βιώσατε μια εμπειρία διάρκειας 3.5 ωρών στην οποία εξιστορείται η αληθινή ιστορία του Frank Sheeran από τα χρόνια του ως στρατιώτης τη δεκαετία του ’40, μέχρι τα βαθιά γεράματά του τη δεκαετία του ’90. Σε όλη αυτήν την πορεία, η παραγωγή έκρινε ότι οι πρωταγωνιστές Robert DeNiro, Al Pacino και Joe Pesci ήταν αρκετά μεγάλοι σε ηλικία για να γίνουν νεώτεροι απλά με μακιγιάζ, με αποτέλεσμα να στραφούν στο studio Industrial Light & Magic για να γίνει το de-aging.

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι ο Martin Scorsese πάλευε εδώ και πάνω από 10 χρόνια να βρει χρηματοδότηση για το The Irishman, οπότε, τα πράγματα ίσως είχαν γίνει διαφορετικά αν η ταινία γυριζόταν την προπερασμένη δεκαετία. Το απαιτούμενο χρήμα βρέθηκε χάριν στο Netflix και τα υπόλοιπα πήραν το δρόμο τους. Ο Scorsese, πάντως, ανησυχούσε ότι η τεχνολογία του ILM ίσως εμπόδιζε τους πρωταγωνιστές να ερμηνεύσουν τους ρόλους τους με απόλυτη άνεση. Γι’ αυτόν τον λόγο, το ILM ανέπτυξε έναν τρόπο που μας αναλύει στο πολύ ενδιαφέρον video παρακάτω.

Η τεχνολογία του ILM περιλαμβάνει ένα σύστημα τριών καμερών (μία παραδοσιακή + 2 υπερύθρων), καθώς και προηγμένο λογισμικό που δημιουργεί νεότερες εκδόσεις των ηθοποιών. Χρειάστηκε να περάσουν 2 χρόνια επεξεργασίας παλαιότερων ταινιών των ηθοποιών για να φτιαχτεί ξεχωριστό μοντέλο για τον καθένα με εκφράσεις, κινήσεις κλπ. Πίσω στο 2015, χρονιά εκκίνησης των γυρισμάτων του The Irishman, το studio έκανε μια επίδειξη της τεχνολογίας της με τη βοήθεια του Robert DeNiro, ο οποίος ερμήνευσε μία από τις κορυφαίες σκηνές του από την ταινία Goodfellas του 1990. Ο Martin Scorsese εντυπωσιάστηκε με το αποτέλεσμα και η Netflix αποφάσισε να γυριστεί όλη η ταινία με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας!

Στο επόμενο στάδιο, έγινε σάρωση των προσώπων των Pesci, Pacino και DeNiro για να περαστούν στον υπολογιστή και να ξεκινήσει η επεξεργασία από το ειδικό λογισμικό σε διάφορες εκφράσεις. Είναι γεγονός ότι σε αρκετές στιγμές στην ταινία The Irishman το αποτέλεσμα μοιάζει ατελές, αλλά η ομάδα του ILM εξηγεί ότι αυτό που ήθελαν να πετύχουν είναι οι νεότερες εκδόσεις των χαρακτήρων που ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί και όχι νεότερες εκδόσεις των ίδιων.

Τέλος, το ILM θεωρεί ότι αυτός ο τρόπος de-aging μάλλον θα καθιερωθεί μιας και οι ηθοποιοί δεν χρειάζεται να φορούν ειδικές μάσκες και άλλα κουραστικά περιφερειακά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Loading