The Last of Us Online: Ακυρώθηκε οριστικά το multiplayer project!

Το περίφημο multiplayer του The Last of Us δεν θα γίνει τελικά πραγματικότητα, καθώς η Naughty Dog ανακοίνωσε επίσημα πως πήρε την πολύ δύσκολη απόφαση να σταματήσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού που θα κυκλοφορούσε με τον τίτλο The Last of Us Online.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η είδηση θα είναι δυσάρεστη για πολλούς, ειδικά στα πολύ αφοσιωμένα μέλη της κοινότητας The Last of Us Factions, που περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία το multiplayer. Είμαστε το ίδιο συντετριμμένοι, καθώς και εμείς περιμέναμε πως και πως να το φέρουμε στα χέρια σας.

Η Naughty Dog αναφέρει ότι το The Last of Us Online είχε μπει σε προσχέδιο παραγωγής από τότε που κυκλοφόρησε το The Last of Us Part 2 το 2020, ενώ υποσχόταν πως θα είναι κάτι μοναδικό με τρομερές δυνατότητες εξέλιξης. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να αφιερώσει ποτέ τους απαραίτητους πόρους (χρόνο, προσωπικό και χρήμα) για να προχωρήσει σωστά η ανάπτυξη του.

Καθώς ετοιμαζόμασταν να μπούμε σε πλήρεις ρυθμούς παραγωγής, έγινε ξεκάθαρο το τεράστιο μέγεθος του εγχειρήματος μας. Για να κυκλοφορήσουμε και να υποστηρίξουμε το The Last of Us Online θα έπρεπε να αφιερώσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους και το δυναμικό του studio για να υποστηρίξουμε το παιχνίδι για πολλά χρόνια, κάτι που θα επηρεάζε σημαντικά όλα τα υπόλοιπα single-player games που ετοιμάζουμε. Επομένως, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι: να μετατραπούμε σε live service εταιρεία ή να συνεχίσουμε να εστιάζουμε σε single-player αφηγημαματικά games που έχουν καθορίσει την πορεία μας μέχρι σήμερα.

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρα. Η Naughty Dog δεν θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος της διαρκούς υποστήριξης ενός φιλόδοξου online multiplayer game και αντ’ αυτού προτίμησε να συνεχίσει επάνω στον τομέα που την ανέδειξε όλα αυτά τα χρόνια. Για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ ένα The Last of Us Part 3 από το The Last of Us Online…

[NaughtyDog]

Loading