“The Squeeze”: Ο συναρπαστικός pitching διαγωνισμός για startups επιστρέφει 8 Μαρτίου

[Δ.Τ.]

Στις 8 Μαρτίου έρχεται ο 12ος διαγωνισμός για startups “The Squeeze” του Orange Grove, του διεθνούς startup incubator της Αθήνας που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Το πρώτο “The Squeeze” του 2018 θα πραγματοποιηθεί την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφορμή για να επιβραβεύσουμε την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα.

Μπροστά σε ένα ευρύ κοινό που θα αποτελείται από επενδυτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και ανθρώπους των νέων τεχνολογιών, καθώς και μπροστά σε ένα καταξιωμένο διεθνές πάνελ κριτών, οκτώ φιλόδοξοι startuppers οι οποίοι ξεχώρισαν στο πρώτο στάδιο αξιολόγησης ανάμεσα σε 17 startups, θα ανέβουν στη σκηνή για να παρουσιάσουν την ιδέα τους με σκοπό να γίνουν μέρος της επιχειρηματικής καινοτομίας στην Ελλάδα. Η ιδέα που θα καταφέρει να αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές και εντυπώσεις θα κερδίσει 15.000€ ή 10.000€ σε χρηματικό έπαθλο!

Πιο αναλυτικά, οι οκτώ συμμετέχοντες του “The Squeeze” που θα αναμετρηθούν επί σκηνής στον πιο συναρπαστικό pitching διαγωνισμό θα είναι:

  • Freshstrips – οι «έξυπνες» ετικέτες, συσκευασίας τροφίμων που μειώνουν τις απώλειες τροφίμου και βελτιώνουν την ασφάλεια του τροφίμου.
  • Hook on Chic - ο διαδικτυακός τόπος που επιτρέπει σε κάθε γυναίκα να έχει πρόσβαση σε μοναδικά επώνυμα ρούχα, μέσω ενοικίασης, με τιμή 70%-90% χαμηλότερη από την τιμή αγοράς.
  • Inomo – ένα ελληνικό brand καινοτόμων high-end έπιπλων, κατασκευασμένα από fiberglass, με ιδιαίτερη επεξεργασία και ξεχωριστό γλυπτικό design εφαρμοσμένης τέχνης.
  • Mermix – η υπηρεσία που συνδέει παραγωγούς με σκοπό να βελτιώσει την πρόσβαση σε αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία.
  • Misyrlou – τα χειροποίητα premium σαπούνια και κρέμες, με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φυτικά συστατικά τοπικών παραγωγών, που θέλουν να αλλάξουν την φιλοσοφία μας στην προσωπική φροντίδα.
  • PGENius - μία online υπηρεσία «μετάφρασης» του γενετικού προφίλ ενός ασθενούς για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής αγωγής με σκοπό την αύξηση αποτελεσματικότητας της θεραπείας και τη μείωση των παρενεργειών της.
  • Τhe Beloved Republic - διοργάνωση ξεχωριστών γάμων και μοναδικών στιγμών εορτασμού δέσμευσης και αγάπης για ζευγάρια του ίδιου φύλλου και γενικότερα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε τουριστικούς προορισμούς.
  • Unique minds – ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που γεφυρώνει το χάσμα σχολείου και πανεπιστημίου, μέσω φοιτητών που ενημερώνουν μαθητές για τις σχολές τους.

Ο 12ος συνεχόμενος διαγωνισμός “The Squeeze” θα διαφέρει από τους προηγούμενους, καθώς θα διεξαχθεί την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και με αφορμή αυτή τη συγκυρία η κριτική επιτροπή θα αποτελείται αποκλειστικά από επιτυχημένες γυναίκες που έχουν ξεχωρίσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το πάνελ κριτών που θα αποφασίσει ποια θα είναι η καλύτερη ιδέα του “The Squeeze” είναι:

  • Gigi Wang, Industry Fellow, Sutardja Center for Entrepreneurship, UC Berkeley; Managing Partner, MG-Team, LLC
  • Dr. Sharon Freeman, Chief Executive Officer at Gems of Wisdom Consulting, Inc. (GWCi)
  • Ηρώ Αθανασίου, π. EVP and Managing Director Unilever Greece & Cyprus
  • Μυρτώ Παπαθάνου, Partner, Metavallon VC

Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Ολλανδός δημοσιογράφος Jan Franke, founder της Franke Kramer Innovations!

Το “The Squeeze” πραγματοποιείται με τη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ως μέρος της πρωτοβουλίας του για την «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων», ενώ η συγκεκριμένη έκδοση του διαγωνισμού διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ρόλου των Η.Π.Α. ως τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη, προσφέροντας την ευκαιρία στους νέους startuppers να μιλήσουν δυνατά για την ιδέα τους και να ξεχωρίσουν.

Φυσικά, η βραδιά θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης και γνωριμίας με το startup community με συνοδεία άφθονης μπύρας, προσφορά της Heineken μεγάλου χορηγού του Orange Grove, καθώς και πίτσα του υποστηρικτή της εκδήλωσης L’ Artigiano.

Ο διαγωνισμός “The Squeeze” είναι ανοιχτός προς το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη. Παρακαλούμε να κάνετε την εγγραφή σας έγκαιρα στο Eventbrite! (https://orangegrove-the-squeeze.eventbrite.com).

Επιπλέον pre-Squeeze events για startups, με workshops και panel discussions, έχουν οργανωθεί την προηγούμενη μέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.orangegrove.eu, ενώ έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τα νέα μας σε Facebook, Twitter και Instagram.

Loading