Tianwen-1: Η Κίνα φωτογράφισε ολόκληρη την επιφάνεια του πλανήτη Άρη

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από τότε που η CNSA (Chinese National Space Administration) εκτόξευσε την αποστολή Tianwen-1 και πλέον έχει καταφέρει να ολοκληρώσει με επιτυχία τον βασικό στόχο της. Αυτός δεν είναι άλλος από την πλήρη χαρτογράφηση της επιφάνειας του πλανήτη Άρη, καθώς ήδη οι ερευνητές έχουν στα χέρια τους φωτογραφικό υλικό 1.4TB για να μελετήσουν.

Η αποστολή Tianwen-1 (μεταφράζεται σε «αναζήτηση της αλήθειας») εκτοξεύθηκε στις 23 Ιουλίου 2020 και αποτελείται από 6 διαφορετικά «εξαρτήματα»: έναν δορυφόρο που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Άρη, δύο αποσπώμενες κάμερες, ένα lander, μια απομακρυσμένη κάμερα και το Zhurong Rover. Ο δορυφόρος κατάφερε να φωτογραφίσει όλη την επιφάνεια του πλανήτη Άρη αφότου πραγματοποίηση 1344 περιστροφές γύρω από αυτόν.

Η CNSA δεν μένει μόνο στο φωτογραφικό υλικό, καθώς το Zhurong rover εξακολουθεί να βολτάρει επάνω στην επιφάνεια του Άρη και να μεταδίδει πολύτιμες πληροφορίες πίσω στους ερευνητές. Οι τελευταίοι έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν με το υλικό του orbiter και αναμένουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες εντυπωσιακές εικόνες και ανακοινώσεις από τους Κινέζους.

[via]

Loading