Tianwen-1: Πρώτες φωτογραφίες από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη

Πριν από λίγες ημέρες η CNSA (Chinese National Space Administration) κατάφερε να προσεδαφίσει με επιτυχία το δικό της rover στον πλανήτη Άρη στο δεύτερο σκέλος της αποστολής Tianwen-1 και όπως ήταν αναμενόμενο, ήρθε η δική της σειρά να μοιραστεί με το κοινό τις πρώτες εικόνες που τράβηξε το Zhurong rover (δεν έχει μόνο η NASA το προνόμιο άλλωστε…).

zhurong-photo.jpg

Στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται δοκιμές στα όργανα του Zhurong και το rover της Κίνας θα ξεκινήσει πολύ σύντομα τις πρώτες βόλτες του στην επιφάνεια του Άρη. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία έχει τραβηχτεί από την υπερευρυγώνια κάμερα στην πρόσοψη του οχήματος, η οποία χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό και την αποφυγή εμποδίων, και μας δείχνει τη ράμπα του lander για να κατέβει στην επιφάνεια του πλανήτη το rover. Η δεύτερη φωτογραφία προέρχεται από την κάμερα πλοήγησης στο πίσω μέρος και μας δείχνει τα ηλιακά panels και την κεραία του οχήματος.

zhurong-photo-1.jpg

Υπενθυμίζουμε ότι η αποστολή Tianwen-1 είναι η πρώτη στην ιστορία που συνδυάζει orbiter, lander και rover. Στόχος είναι η αναζήτηση για ίχνη νερού στην επιφάνεια πλανήτη (στην περιοχή Utopia Planitia), η χαρτογράφηση του και η ανάλυση του περιβάλλοντος (ατμόσφαιρα, κλίμα).

Loading