Tianwen-1: Λίγο πριν φτάσει στον πλανήτη Άρη, μας στέλνει μια εντυπωσιακή φωτογραφία του

Τον περασμένο Ιούλιο η Κίνα πραγματοποίησε την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Tianwen-1 με προορισμό τον πλανήτη Άρη και πλέον, μετά από 197 ημέρες ταξιδιού έχει μπει στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει τη διαδικασία προσεδάφισης του δικού του rover στο νοτιότερο κομμάτι της πεδιάδας Utopia Planitia με σκοπό να ξεκινήσει τις επιστημονικές έρευνες του.

Το Tianwen-1 πραγματοποίησε την τέταρτη μανούβρα διόρθωσης της τροχιάς του ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι ακολουθεί τη σωστή κατεύθυνση για να εισέλθει στο βαρυτικό πεδίο του πλανήτη Άρη και αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε απόσταση 1.1 εκατ. χιλιομέτρων μακριά από τον πλανήτη. Από αυτήν περίπου την απόσταση πραγματοποίησε τη λήψη που βλέπετε στην κεντρική εικόνα και διακρίνονται χαρακτηριστικές περιοχές όπως ο κρατήρας Schiaparelli και το Meridiani Planum στη δεξιά πλευρά.

Στην επόμενη φάση της αποστολής ξεκινά η διαδικασία επιβράδυνσης του Tianwen-1 για να μπει οριστικά σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη και προτού προσεδαφιστεί κατά το Μάιο θα πραγματοποιήσει πολλαπλές λήψεις της περιοχής.

Εκτός από το Tianwen-1 της Κίνας, μέσα στο 2021 θα φτάσουν στον πλανήτη Άρη το Perseverance της NASA και το Hope των ΗΑΕ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading