TikTok: Ετοιμάζει επί πληρωμή videos και νέο μοντέλο χρηματοδότησης

Η επόμενη μεγάλη αλλαγή που θα δουν οι χρήστες και οι δημιουργοί περιεχομένου στο TikTok δεν είναι άλλη από τα επί πληρωμή videos. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα The Information, η ByteDance ετοιμάζεται να δώσει στους δημιουργούς περιεχομένου την δυνατότητα - επιλογή να ζητούν χρήματα για να παρακολουθήσει κάποιος τα videos τους, με το ποσό να ξεκινά από το $1 για τις ΗΠΑ.

Ανάμεσα στα προνόμια όσων πληρώνουν θα συμπεριλαμβάνονται κάποια αποκλειστικά videos, μια τακτική που έχουμε δει και από άλλες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα το Instagram. Έτσι για αλλαγή, λοιπόν, το TikTok φαίνεται ότι θα αντιγράψει και αυτό κάτι από τα άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Επιπλέον, η ByteDance ξεκίνησε τις δοκιμές και για την ενίσχυση των δημιουργών περιεχομένου με νέο πακέτο χρηματοδότησης. Πίσω στο 2020 είχε αποφασίσει να μοιράσει σε βάθος τριετίας $1 δισεκατομμύριο, αλλά από τότε έχουν προκύψει διάφορες ενστάσεις από τους δημιουργούς που θεωρούν ότι τα χρήματα μοιράζονται με έναν μάλλον αμφιλεγόμενο τρόπο και υπάρχει όριο στο πόσα μπορεί να κερδίσει ο καθένας.

Με το νέο πακέτο χρηματοδότησης η ιδέα είναι να αυξηθούν μεν τα προαπαιτούμενα για να δικαιούται κάποιος δημιουργός χρήματα για τα videos του, αλλά θα κερδίζει σημαντικά περισσότερα ειδικά αν τα videos είναι μεγάλα σε διάρκεια.

[via]

Loading