Το Project Gameface έρχεται στο Android για διαχείριση με τις κινήσεις του προσώπου

Η προσβασιμότητα είναι μια συνεχής προσπάθεια για όλα τα ψηφιακά προϊόντα. Στο πλαίσιο του συνεδρίου I/O 2024, η Google ανακοίνωσε ότι το Project Gameface θα προστεθεί στο Android για να επιτρέψει στους χρήστες να ελέγχουν τη συσκευή τους με κινήσεις του κεφαλιού και του προσώπου.

Η Google ανακοίνωσε το Project Gameface στο περυσινό I/O 2023 με έμφαση στο να μπορούν οι χρήστες να ελέγχουν έναν υπολογιστή με κινήσεις του κεφαλιού και του προσώπου. Αυτές οι κινήσεις ελέγχουν τον κέρσορα στην οθόνη και θα προσφέρουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με έναν υπολογιστή. Τώρα, αυτή η λειτουργία έρχεται και στο Android.



Η Google αναφέρει ότι το Project Gameface έρχεται στο Android με υποστήριξη για 52 μοναδικές κινήσεις του προσώπου. Αυτές περιλαμβάνουν πράγματα όπως το άνοιγμα του στόματος, το σήκωμα του φρυδιού, το κοίταγμα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και πολλά άλλα. Κάθε κίνηση μπορεί να αντιστοιχιστεί σε μια συγκεκριμένη ενέργεια του συστήματος, όπως η μετάβαση στο home, η επιστροφή, το άνοιγμα των ειδοποιήσεων, το άνοιγμα του συρταριού εφαρμογών κ.ο.κ.

Το σύστημα μπορεί επίσης να εκτελέσει μια χειρονομία «σύρσιμο» αφήνοντας τον χρήστη να κοιτάξει ένα σημείο στην οθόνη, να εκτελέσει μια κίνηση και στη συνέχεια να κοιτάξει προς την κατεύθυνση που επιθυμεί να σύρει. Η λειτουργία αυτή δεν απαιτεί πρόσθετο hardware και τροφοδοτείται απλώς από την μπροστινή κάμερα.

Η Google έχει καταστήσει το Gameface open-source στο GitHub για να επιτρέψει στους developers να χρησιμοποιήσουν το project για να δημιουργήσουν εμπειρίες με τη χρήση του. Τουλάχιστον για την ώρα, δεν θα είναι μια native λειτουργία του λειτουργικού συστήματος Android.

Loading