Το Vidme άλλαξε ιδιοκτήτη και γέμισαν οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες με...πορνό

Το πορνογραφικό site 5 Star HD Porn αγόρασε το domain name της υπηρεσίας Vidme, ο οποίος είχε τεθεί εκτός λειτουργίας από το 2017. Αυτό σημαίνει ότι οι ιστότοποι που έχουν ενσωματωμένα video από το Vidme πλέον εμφανίζονται πορνό σε αυτά. Σύμφωνα με το Motherboard, η λίστα των ιστότοπων με αυτού του περιεχομένου video περιλαμβάνει το New York Magazine, το Washington Post, το HuffPost και άλλα.

Πρόκειται για το ακραίο παράδειγμα του link rot, κατά το οποίο τα hyperlinks με τον καιρό σταματούν να οδηγούν στα αρχεία που ήταν συνδεδεμένα, επειδή η αρχική «κατεύθυνση» έχει είτε καταργηθεί είτε επαναπροσδιοριστεί αλλού.

Η πλειοψηφία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει επιτρέψει στο περιβάλλον της την ενσωμάτωση συνδέσμων video και εάν χρησιμοποιείται σωστά, το ενσωματωμένο περιεχόμενο μπορεί να αποδώσει την καταλληλότερη απεικόνιση μίας δημοσίευσης.

Όταν όμως χρησιμοποιείται με κακό τρόπο, όπως φαίνεται να συμβαίνει στην προκείμενη περίπτωση με το Vidme, μπορεί να προκαλέσει πολυάριθμα προβλήματα για την αντιμετώπιση χιλιάδων ενσωματωμένων video που κατευθύνουν σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading