Tree Canopy Lab: Στρατηγική εμφύτευση δέντρων με τη βοήθεια της Google

Ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project ξεκινά η Google, αυτή τη φορά με σκοπό να δώσει μια έξυπνη λύση για την ψύξη των πόλεων με τον πιο φυσικό τρόπο: την εμφύτευση δέντρων στα κατάλληλα σημεία.

Το νέο Tree Canopy Lab χρησιμοποιεί πανοραμικές φωτογραφίες των πόλεων και με τη βοήθεια αλγορίθμου Τεχνητής Νοημοσύνης της Google, μπορεί να εντοπίσει τις κατάλληλες θέσεις σε κάθε γειτονιά όπου θα ήταν καλό να γίνει εμφύτευση δέντρων προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες σε περιόδους καύσωνα.

Η αρχή έγινε σε πιλοτικό επίπεδο από το Los Angeles, αλλά η Google επεξεργάζεται δεδομένα εκατοντάδων πόλεων παγκοσμίως και καλεί τους ενδιαφερόμους φορείς να συμπληρώσουν μία φόρμα (διαθέσιμη εδώ) για να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο στο μέλλον. Η διάθεση του Tree Canopy Lab θα είναι διαθέσιμη δωρεάν και το υλικό για κάθε πόλη ανανεώνεται τακτικά μέσω των αεροφωτογραφήσεων που πραγματοποιούνται για την ενημέρωση της υπηρεσίας Google Maps.

Τα αποτελέσματα από τη δοκιμή στο Los Angeles έδειξαν ότι πάνω από το 50% των κατοίκων μένει σε περιοχές όπου τα δέντρα σκιάζουν λιγότερο από το 10% της γειτονιάς τους. Τα τελευταία χρόνια τα κύματα καύσωνα έχουν αυξηθεί δραματικά στην περιοχή, διαρκούν περισσότερο και ευθύνονται για τους περισσότερους θανάτους Αμερικανών πολιτών από οποιαδήποτε άλλη φυσική καταστροφή.

Για να δούμε αν θα εκμεταλλευτεί το νέο εργαλείο και κάποια από τις μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Google]

Loading