TripSleep: Η εφαρμογή που σε ξυπνά για να μην χάνεις τη στάση σου στα ΜΜΜ [Video]

tripsleep_app

Tο “TripSleep”, είναι ένα mobile app, που σου επιτρέπει να κοιμηθείς χωρίς φόβο στα ΜΜΜ, αφού σε ξυπνάει μόλις πλησιάζεις στη στάση σου!

Πώς προέκυψε η συγκεκριμένη ιδέα;

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδρυτής του TripSleep, Γιάννης Μπάτας, ήθελε να κοιμηθεί στο ΚΤΕΛ σε μια διαδρομή 3ωρών Αθήνα-Πάτρα, αλλά φοβόταν μην χάσει τη στάση. Ταυτόχρονα, παρατήρησε ότι και άλλοι άνθρωποι έχουν το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα πολλοί έχουν αποκοιμηθεί, χάνοντας τον προορισμό τους.

Και πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Η εφαρμογή λειτουργεί με 3 απλά βήματα.

  1. Αναζητάς τον προορισμό σου στον χάρτη, κατά την επιβίβαση σου στα ΜΜΜ.
  2. Επιλέγεις την χιλιομετρική ακτίνα που θα ειδοποιηθείς για την άφιξη σου.
  3. Κοιμάσαι χωρίς φόβο και μόλις πλησιάζεις στον προορισμό σου, το “Tripsleep” θα είναι εκεί για να σε ξυπνήσει.

Και γιατί να μην βάλω απλώς το ξυπνητήρι μου να με ξυπνήσει εγκαίρως, υπολογίζοντας έστω στο περίπου τον χρόνο που θα χρειαστεί για να φτάσω στον προορισμό μου;

Το “Tripsleep” βασίζεται στη χρήση GPS, έτσι περιορισμοί όπως η κίνηση και τα δρομολογίων δεν επηρεάζουν, αφού σε ξυπνά με βάση τη θέση σου στον χάρτη και όχι τον χρόνο. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι η λύση του Tripsleep είναι καλύτερη από το να υπολογίζω στο περίπου τον χρόνο που θα χρειαστεί να φτάσω στον προορισμό μου.

Τι θα λέγατε ότι είναι αυτό που κάνει την εφαρμογή ξεχωριστή; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει και να αξίζει τον κόπο να την κατεβάσουμε;

Το “Tripsleep” είναι η μοναδική ελληνική εφαρμογή στο είδος της και καινοτομεί σε σχέση με τις αντίστοιχες εφαρμογές παγκοσμίως, αφού προσφέρει παραπάνω λειτουργίες. Η λειτουργία για το ΜΕΤΡΟ είναι η πιο σημαντική πρωτοπορία, αφού επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το “Tripsleep” ακόμα και εκεί που δεν πιάνει το GPS.

Τι γίνεται όμως στο ΜΕΤΡΟ όπου δεν πιάνει το GPS;

Πατώντας στο εικονίδιο του “ΜΕΤΡΟ”, ο χρήστης επιλέγει το σταθμό επιβίβασης και το σταθμό αποβίβασης του. Έτσι, το “TripSleep” θα τον ξυπνήσει, εγκαίρως, ένα σταθμό νωρίτερα! Η λογική είναι η ίδια, όμως αντί να βασιζόμαστε στο GPS, λειτουργούμε με βάση τα ακριβή χρονικά διαστήματα από σταθμό σε σταθμό, που τα έχουμε αντλήσει από τις “Συγκοινωνίες Αθηνών».

Πως γνωριστήκαμε;

H ομάδα του “TripSleep” γνωρίστηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBus Europe, τον Οκτώβριο του 2014. Το StartupBus είναι ένα ξεχωριστό ευρωπαϊκό hackathon με μία πρόκληση: άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους να δημιουργήσουν μία startup μέσα σε ένα λεωφορείο σε 72 μέρες. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 6 ευρωπαϊκές αποστολές (Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Εσθονία). Κάθε αποστολή αποτελούταν από 25 άτομα και έκανε ένα ταξίδι 72 ωρών από την εκάστοτε χώρα με προορισμό τη Βιέννη, που διεξαγόταν ο τελικός. Συνολικά δημιουργήθηκαν 45 ομάδες, με την κάθε μια να προτείνει μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, κυρίως στον τεχνολογικό χώρο.

Πώς ήταν η εμπειρία σας εκεί και πόσο χρονικό διάστημα σας πήρε για να ολοκληρωθεί η εφαρμογή;

Η εμπειρία αυτή ήταν κάτι ξεχωριστό, που δύσκολα το συναντά κανείς. Μην έχοντας ξανασυναντηθεί ποτέ ενώσαμε τις δυνάμεις μας, χωρίσαμε τα καθήκοντα μας, εργαστήκαμε σκληρά επί 72 ώρες, φτιάξαμε το πρωτότυπο του “Tripsleep” και πετύχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Από τις συνολικά 45 ομάδες, καταφέραμε να περάσουμε στον τελικό με τις 10 καλύτερες, αλλά και να διακριθήκαμε Πανευρωπαϊκά με το “Milestones Award”.

Σε τι άλλους διαγωνισμούς έχετε λάβει μέρος;

Μετά από αυτή την επιτυχία συνεχίσαμε να δουλεύουμε την ιδέα του “Tripsleep”, ενισχύοντας την ομάδα μας με τον Κωνσταντίνο και την Ειρήνη και συμμετέχοντας στο τελικό του διαγωνισμού “Get in the Ring” που διοργανώθηκε στα πλαίσια του “Distrupt Startup Scale-up” στην Αθήνα. Τέλος, πριν λίγες μέρες, λάβαμε τη 2η θέση στο «Διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών» του ΕΜΠ και προκριθήκαμε στη τελική φάση με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια των Αθηνών.

Πώς μπορώ να την κατεβάσω στο κινητό μου;

To TripSleep είναι διαθέσιμο για Android συσκευές στο Google Play. Όσον αφορά τις Ios συσκευές είμαστε στη διαδικασία beta test, και θα την ανεβάσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα

Ποιοι είναι οι επόμενοί σας στόχοι, τα επόμενα βήματα;

Στόχος μας είναι βελτιώνουμε την υπηρεσία μας, ανάλογα με το feedback που παίρνουμε από τον κόσμο. Έτσι, θέλουμε να προσθέσουμε νέες λειτουργίες που μας έχουν ζητηθεί, πχ ειδοποίηση προστασίας του κινητού από “κλέφτες” κατά τη διάρκεια του ύπνου στα ΜΜΜ.

TripSleep – [Google Play Link]

This entry was posted in Android, Software. Bookmark the permalink.