Ο πρόεδρος Trump επιτίθεται στη Google και δηλώνει ότι την παρακολουθούν πολύ στενά

Καιρό είχε να ασχοληθεί με τη Google ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά φρόντισε πριν από λίγο να υπενθυμίσει σε όλους ότι το παραλήρημα του δεν έχει τελειωμό. Αρκετοί μπορεί να θυμάστε ότι πέρυσι τον Αύγουστο είχε κατηγορήσει την εταιρεία για μαγείρεμα των αποτελεσμάτων αναζήτησης ώστε να εμφανίζονται αρνητικές ειδήσεις για το πρόσωπο του.

Σήμερα, ο πρόεδρος Donald Trump θυμήθηκε ότι ένας ακροδεξιός δημοσιογράφος (ο Peter Schweizer) είχε τονίσει με βεβαιότητα πως η Google "έπνιγε" τις αρνητικές ειδήσεις που αφορούσαν τη Hillary Clinton και αναδείκνυει τις αρνητικές ειδήσεις για τον ίδιο. Στη συνέχεια αναφέρει ότι αυτή η πρακτική είναι πολύ παράνομη και ότι παρακολουθούν τη Google από πολύ κοντά. Φυσικά, δεν έδωσε καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς του σχετικά με τη Google.

Η νέα επίθεση του Trump κατά της Google έρχεται σε μια περίοδο όπου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν ξεκινήσε έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας των ΗΠΑ. Παράλληλα, ως διά μαγείας ήρθαν στη δημοσιότητα δηλώσεις ενός πρώην υπαλλήλου της Google (ονόματι Kevin Cernekee) στο δικτυο Fox News όπου παραδέχεται πως τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζονται με μεγάλη μεροληψία.

Η Google από την πλευρά της αρνείται ότι έχουν βάση οι δηλώσεις του Cernekee και μάλιστα τονίζει ότι ο συγκεκριμένος απολύθηκε επειδή παραβίασε τον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας κατεβάζοντας αρχεία της εταιρείας και αναζητώντας χρηματοδότες για την υποστήριξη του ακροδεξιού Richard Spencer.

Είναι εντυπωσιακό πως ξανάρχονται στο προσκήνιο τέτοιες ιστορίες τώρα που πλησιάζει η προεκλογική περίοδος για τις προεδρικές του 2020. Χωρίς να θέλουμε να αγιοποιήσουμε τη Google (πολύ πιθανό να έχει και αυτή λερωμένη τη φωλιά της), δε νομίζουμε ότι είναι και η καλύτερη επιλογή για τον Trump να βρεθεί απέναντι της. Εκτός αν ετοιμάζει τίποτα που θα μας "κουφάνει" και πάλι...

Loading