Πρόεδρος Trump: Δεν συνεργαζόμαστε με τη Huawei, αναστολή στις άδειες συναλλαγών με τις Αμερικανικές εταιρείες!

Πέρασε κάτι περισσότερο από μήνας από το G20 Summit, όπου ο πρόεδρος Trump δήλωσε πως, ήρθαν σε συμφωνία με την Κίνα για να συνεχιστούν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των Αμερικανικών εταιρειών και της Huawei, αλλά στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάτι ουσιαστικό.

Όσοι παρακολουθείτε στενά το θέμα προφανώς έχετε διαπιστώσει ότι η Huawei κράτησε πολύ μετριοπαθή στάση απέναντι στις θεωρητικά ευχάριστες δηλώσεις του Donald Trump και μάλιστα σε ανύποπτη στιγμή ο ιδρυτής και πρόεδρος της κινέζικης εταιρείας, κ. Ren Zhengfei, είχε δηλώσει ότι ανεξάρτητα της έκβασης της υπόθεσης με τις ΗΠΑ, η Huawei πραγματοποιεί κινήσεις που θα της επιτρέψουν να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από κάθε είδους Αμερικανική τεχνολογία. Απ' ό,τι φαίνεται δικαιώνεται πανηγυρικά γι' αυτή τη στάση μη-εμπιστοσύνης στα λεγόμενα του Trump.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε με στόμφο ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τη Huawei και μάλιστα το δίκτυο Bloomberg αποκαλύπτει ότι δεν θα ισχύσει ούτε το σύστημα αδειοδότησης για τις συναλλαγές με τις Αμερικανικές εταιρείες!

Δεν θα συνεργαστούμε με τη Huawei. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμφωνήσουμε να κάνουμε κάτι εάν και εφόσον κλείσει μια εμπορική συμφωνία (με την Κίνα), αλλά δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τη Huawei.

Από αυτόν τον....χρησμό της Πυθίας, άντε να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ήδη 50 διαφορετικές Αμερικανικές εταιρείες έχουν καταθέσει αιτήσεις στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ για να λάβουν άδεια συνεργασίας με τη Huawei, αλλά για την ώρα όλες παραμένουν σε "εκκρεμή" κατάσταση. Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα απορριφθούν οριστικά, αλλά αυτό είναι πλέον το πιθανότερο σενάριο από τη στιγμή που διέρρευσε πως η Κίνα θα σταματήσει να αγοράζει αγροτικά προϊόντα από τις ΗΠΑ. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη Huawei; Απλά είναι ένα ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις για μια νέα εμπορική συμφωνία.

Επανερχόμαστε, όπως όλα δείχνουν, στην κατάσταση που επικρατούσε πριν τις δηλώσεις του Trump στο G20 Summit και μένει να δούμε ποια θα είναι η επίσημη αντίδραση της Huawei σε όλα αυτά. Σε ό,τι αφορά τις συσκευές της και το Android OS, υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία παρουσίασε το Harmony OS στο HDC 2019 και ο CEO του τμήματος Huawei Mobile, κ. Richard Yu, ήταν ξεκάθαρος πως πλέον μπορούν ανά πάσα στιγμή να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση στο δικό τους λειτουργικό σύστημα.

Loading