Τις τελευταίες ημέρες θα έχετε παρατηρήσει οι περισσότεροι από εσάς ότι γίνεται επισήμανση του ονόματος σας (tagging) στο Facebook, σε μια φωτογραφία του παιχνιδιού Twilight: Breaking Dawn, η οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται στο άλμπουμ κάποιου φίλου σας.

Εάν πατήσετε το ενεργό link, θα προσκληθείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι, αλλά φυσικά δε θα γίνει κάτι τέτοιο, αφού πρόκειται για μια εφαρμογή scam που θέλει να σας βάλει να απαντήσετε σε ερωτηματολόγιο σχετικό με τα προσωπικά δεδομένα σας.

Σε περίπτωση που εισέρχεστε στο Facebook μέσω διεύθυνσης HTTPS, θα σας ζητηθεί να περάσετε σε κανονική σύνδεση HTTP, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για απάτη., που σκοπό έχει να κάνετε “Like” παρά τη θέληση σας, να εμφανιστεί στον τοίχο σας και στη συνέχεια να προωθηθεί σε όλους τους φίλους σας.

Καλό θα είναι να διαγράφετε αμέσως την επισήμανση του ονόματος σας και φυσικά να μην επιλέγετε ποτέ και για κανέναν λόγο links που δεν είστε σίγουροι για την ασφάλεια τους.

[πηγή NakedSecurity]
Advertisements