Twitter: Οριστικό τέλος για τις third-party εφαρμογές τύπου Tweetbot

Όσοι χρησιμοποιείτε (ή καλύτερα χρησιμοποιούσατε μέχρι πρότινος) κάποια third-party εφαρμογή για να έχετε πρόσβαση στο Twitter, όπως για παράδειγμα τα Talon, Tweetbot και Twitterific, θα έχετε διαπιστώσει ότι σταμάτησε η λειτουργία τους εδώ και μερικές ημέρες.

Δεν υπήρχε τελικά κάποιο τεχνικό πρόβλημα με το API των εν λόγω εφαρμογών, απλά η Twitter υπό την ηγεσία του Elon Musk αποφάσισε να απαγορεύσει την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου API για «την δημιουργία υποκατάστατου ή παρόμοιας υπηρεσίας ή προϊόντος», και πρακτικά έβαλε τέλος σε όλες αυτές τις third-party εφαρμογές!

Είναι μια τεράστια ανατροπή σε ό,τι είχαμε συνηθίσει από την Twitter, καθώς οι third-party εφαρμογές όχι μόνο δεν «έκλεψαν» κάτι από την αξία και την επισκεψιμότητα του κοινωνικού δικτύου, αλλά βοήθησαν σημαντικά στην ανάπτυξη του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Twitterific δημιουργήθηκε το 2007 προτού καν κυκλοφορήσει native εφαρμογή του Twitter για συσκευές iOS. Αναμενόμενα η μία μετά την άλλη third-party εφαρμογή έχουν αφαιρεθεί από τα καταστήματα εφαρμογών και υπήρξαν δηλώσεις απέχθειας από τους επικεφαλής των εταιρειών για τον «ξαφνικό θάνατο» των υπηρεσιών τους.

Ο δρόμος που έχει να ακολουθήσει η Twitter και ο Elon Musk είναι ιδιαίτερα ανηφορικός, μιας και η νέα ηγεσία προσπαθεί να αντισταθμίσει τα χρέη ($12.5 δισ.) μέσα από σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της σε όλα τα επίπεδα, και όχι μόνο στο τελικό προϊόν που βλέπουμε εμείς οι χρήστες. Ήδη προωθεί έντονα το συνδρομητικό πακέτο Twitter Blue, σκοπεύει να άρει την απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων διότι έρχονται εκλογές στις ΗΠΑ το 2024, υπάρχουν σκέψεις για πώληση usernames σε online δημοπρασίες, πλάνο για νέες απολύσεις κ.ά.

[Twitter]

Loading