Twitter: Παροτρύνει τους χρήστες να αναφέρουν παραπλανητικά tweets

Οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Facebook και το Twitter, παρακολουθούν αδιαλείπτως πληροφορίες σχετικά με τη νόσο COVID-19 και τις εκλογές για αρκετό καιρό στις αντίστοιχες πλατφόρμες τους. Το ίδιο κάνουν και άλλοι ιστότοποι όπως το YouTube.

Ωστόσο, πρόσφατα έχει αυξηθεί η πίεση από τον Λευκό Οίκο, αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden ισχυρίστηκε ότι η παραπληροφόρηση για τη νόσο COVID-19 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «σκοτώνει ανθρώπους». Προκειμένου να μειωθεί η διάδοση της παραπληροφόρησης σε θέματα όπως η νόσος COVID-19, τα εμβόλια και οι εκλογές, το Twitter δοκιμάζει τώρα μια διαδικασία που επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν tweets που περιέχουν ανακριβείς πληροφορίες.

Όπως αναφέρθηκε από το TechCrunch, οι χρήστες του Twitter μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν το υπάρχον μενού που βρίσκεται πάνω δεξιά ενός tweet για να τους αναφέρουν ότι διαδίδουν παραπλανητικές πληροφορίες. Ενώ η παραπληροφόρηση γενικά μπορεί να επισημανθεί, παρατίθενται επίσης ρητές επιλογές σχετικά με την πολιτική και την υγεία. Η πρώτη επιλογή θα περιλαμβάνει αναφορές που σχετίζονται με τις εκλογές, ενώ η δεύτερη με τη νόσο COVID-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη ακόμη και βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστική φάση. Ως εκ τούτου, θα είναι διαθέσιμη μόνο για την πλειοψηφία των χρηστών του Twitter στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα. Η εταιρεία αναμένει να συνεχίσει τη δοκιμή της λειτουργίας για μερικούς μήνες, προτού αποφασίσει εάν θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες χώρες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading