Ισραηλινή εταιρεία απειλεί με μηνύσεις την Twitter για υποστήριξη της τρομοκρατίας

Η ισραηλινή νομική εταιρεία Shurat HaDin απειλεί με μηνύσεις την Twitter επειδή επιτρέπει σε φερόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις να κάνουν χρήση των υπηρεσιών της.

Με επίσημη επιστολή στην Twitter, ο διευθυντής της εταιρείας χαρακτηρίζει τη χρήση του κοινωνικού δικτύου από τις οργανώσεις Hezbollah και Al-Shabaab (που η δράση τους συνδέεται με την Al Quaeda) ως παράνομη και απειλεί να προχωρήσει σε ποινικές μηνύσεις κατά της εταιρείας και των στελεχών της.

Συνεχίζοντας η επιστολή επικαλείται την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι οποιαδήποτε ενέργεια υποστήριξης των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων αποτελεί εγκληματική πράξη. Σύμφωνα με την ισραηλινή εταιρεία, η Twitter υποστηρίζει τις εν λόγω τρομοκρατικές οργανώσεις, παρέχοντάς τους πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο και κατ΄επέκταση τη δυνατότητα να tweetάρουν ανενόχλητες.

Η Τwitter αρνήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες. Ωστόσο, τον περασμένο Οκώβρη ο CEO της εταιρείας, Dick Costolo δήλωσε ότι "το Twitter σέβεται και υπερασπίζεται τη φωνή των χρηστών του, υποστηρίζοντας ένθερμα την ελευθερία του λόγου".

[πηγή venturebeat]
Loading