Οι ΗΠΑ απειλούν τη Γερμανία αν επιλέξει τη Huawei για τα δίκτυα 5G

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με τη διαλλακτική στάση που κρατούν οι σύμμαχοι της στην Ευρώπη στη διαμάχη με τη Huawei και γι' αυτό έχει αποφασίσει να ασκήσει άλλου είδους πιέσεις για να πετύχει τον σκοπό της.

Για την ακρίβεια, οι ΗΠΑ απειλούν τη Γερμανία ότι θα σταματήσουν να παρέχουν πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες της εάν χρησιμοποιήσει εξοπλισμό της Huawei για την κατασκευή των 5G δικτύων της. Η κλασική δικαιολογία είναι ότι η Huawei θα μπορούσε να εκμεταλλεύεται αυτά τα δίκτυα για να υποκλέπτει πληροφορίες που στη συνέχεια θα διαμοιράζεται με την κινεζική κυβέρνηση για λόγους κατασκοπείας.

Η απειλή δεν είναι απλά λόγια του αέρα, καθώς περιγράφεται αναλυτικά σε επιστολή του πρέσβη των ΗΠΑ στη Γερμανία, κ. Richard A. Grenell. Στην επιστολή αυτή προειδοποιεί τους Γερμανούς αξιωματούχος για όσα περιγράψαμε παραπάνω. Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν την παροχή πληροφοριών για συγκεκριμένα θέματα και όχι απόλυτα. Σε περίπτωση, φυσικά, που η Γερμανία δεν επιλέξει εξοπλισμό της Huawei, τότε παύει να ισχύει η απειλή.

Υπενθυμίζουμε ότι η Huawei έχει καταθέσει αγωγή κατά των ΗΠΑ θεωρώντας αντισυνταγματική τη συμπεριφορά της απέναντι στην εταιρεία και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο που να δικαιολογεί το μπλοκάρισμα της. Εξάλλου, μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε εκ νέου τοποθέτηση υψηλά ιστάμενου στελέχους της Huawei που δήλωσε ότι "οι ΗΠΑ έχουν υποτιμήσει τη δύναμη της Huawei και έχουν υπερεκτιμήσει τις δικές τους δυνάμεις σχετικά με το πόσο μπορούν να επηρεάσουν τους συμμάχους τους".

[via]

Loading