ViewSonic: Δημιουργεί δοκιμαστική λειτουργία αχρωματοψίας σε οθόνες σε συνεργασία με την TÜV SÜD

Η ViewSonic και ο TÜV SÜD, ο παγκοσμίου φήμης οργανισμός εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια και την ποιότητα, ανακοίνωσαν την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία αχρωματοψίας TÜV SÜD στον κόσμο, ενώ εφάρμοσαν και μια νέα μέθοδο δοκιμών στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών. Η λειτουργία αχρωματοψίας της ViewSonic αποτελείται από δύο mode: τη λειτουργία φίλτρου χρώματος για χρήστες με αχρωματοψία (CVD) και τη λειτουργία προσομοίωσης για creators, ώστε να μπορούν να προσφέρουν μια εμπειρία φιλική προς άτομα με CVD. Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι διαθέσιμη στις επαγγελματικές οθόνες ColorPro της ViewSonic VP2468a, VP2768a και VP3481a.

Όπως δήλωσε η Bonny Cheng, COO της ViewSonic,

Στη ViewSonic είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον TÜV SÜD για τη δημιουργία αυτής της πρωτοποριακής δοκιμαστικής λειτουργίας. Είμαστε περήφανοι για τα βήματα που έχουμε κάνει για την βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών στον νέο κόσμο των οπτικών μέσων υψηλής ευκρίνειας. Το όραμα της ViewSonic για τη σειρά ColorPro δεν περιλαμβάνει μόνο ακριβή αναπαράσταση χρωμάτων, αλλά και βοήθεια στην προσβασιμότητα πολυμέσων για χρήστες CVD. Ο TÜV SÜD διεξήγαγε αυστηρές δοκιμές στη λειτουργία αχρωματοψίας της ViewSonic, όπως επιβεβαίωση αναγνώρισης χρώματος, λογισμικό φίλτρου χρωμάτων και προσομοίωση χρωμάτων με σκοπό την καθιέρωση στη βιομηχανία μίας μεθόδου δοκιμών υψηλής ποιότητας.

Ο Alex von Mylius, Product Certification Director of TÜV SÜD Global Product Service Division, τόνισε:

Ο TÜV SÜD επικεντρώνεται στην παροχή λύσεων ασφάλειας και αειφορίας εντός των οργανισμών. Οι TÜV SÜD και ViewSonic έχουν αναλάβει πρωταρχικό ρόλο στον καθορισμό ένας νέου συνόλου μεθόδων δοκιμών για τη συμβατότητα των οθονών με λειτουργίες αχρωματοψίας. Αυτή η επαναστατική προσέγγιση διασφαλίζει ότι η βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών αξιολογείται με ακρίβεια. Ήμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τη ViewSonic σε αυτό το τόσο πρωτοποριακό βήμα

Τα τεστ CVD επιλέχθηκαν από τον TÜV SÜD, χρησιμοποιώντας το Munsell 100 Hue Test, που προσδιορίζει τις ζώνες μίξης χρώματος (Protanopia, Deuteranopia ή Tritanopia). Στη συνέχεια, έγιναν δοκιμές στις οθόνες της ViewSonic και στο αποκλειστικό λογισμικό αχρωματοψίας. Σε σύγκριση με την παραδοσιακή προσέγγιση, η οποία αλλάζει μόνο τον συνολικό συνδυασμό χρωμάτων, ο αλγόριθμος λειτουργίας αχρωματοψίας της ViewSonic αλλάζει τα περισσότερα χρώματα που δεν είναι αναγνωρίσιμα από τους CVD χρήστες. Τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι η λειτουργία αχρωματοψίας της ViewSonic βελτιώνει την ικανότητα των ατόμων με CVD να εντοπίσουν επιτυχώς τις χρωματικές διαφορές από 70-75% (κατά μέσο όρο) σε 90%.

photo-viewsonic-tuv-sud-partnership.jpg

Δημιουργώντας μια εμπειρία φιλική προς άτομα με αχρωματοψία

Η λειτουργία φίλτρου χρώματος βοηθά τους χρήστες με CVD να δουν εικόνες με βελτιωμένη χρωματική ακρίβεια. Ο CVD χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία φίλτρου χρώματος μέσω του vDisplayManager και να επιλέξει ανάμεσα σε δύο επίπεδα, το κανονικό φίλτρο χρώματος και το φίλτρο σύνθετων ρυθμίσεων. Και τα δύο επίπεδα βοηθούν τους CVD χρήστες να προσαρμόσουν την οθόνη για να βελτιώσουν την ορατότητα των χρωμάτων και να προσδιορίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια ένα ευρύ φάσμα έγχρωμων γραφικών. Το σύνθετο φίλτρο ρύθμισης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει το επίπεδο αντίθεσης και να ορίσει τα καλύτερα φίλτρα για την πιο άνετη εμπειρία προβολής του χρήστη.

Ένα άλλο mode, η προσομοίωση αχρωματοψίας, επιτρέπει στους graphic designers να βλέπουν τις δημιουργίες τους, όπως θα μπορούσε να τις δει ένας CVD χρήστη και κατά συνέπεια να τις προσαρμόσουν ανάλογα. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία ωφελεί τους δημιουργούς, τους σχεδιαστές, τους εκπαιδευτικούς, ειδικά σε παιδικούς σταθμούς, καθώς και τους CVD χρήστες, οι οποίοι μπορούν πλέον να έχουν μια πιο φιλική εμπειρία προβολής, όταν το περιεχόμενο δημιουργείται με τη λειτουργία προσομοίωσης.

Η λειτουργία αχρωματοψίας είναι τώρα διαθέσιμη στις επαγγελματικές οθόνες ColorPro VP2468a, VP2768a και VP3481a της ViewSonic. Η σειρά ColorPro είναι η ιδανική λύση για δημιουργικές εργασίες, όπως φωτογραφία, design και video editing. Παρέχουν εικόνες με ολοζώντανα χρώματα και μοναδική ακρίβεια, σύμφωνα με βιομηχανικά πρότυπα χρωμάτων, όπως sRGB, βαθμονόμηση και ομοιομορφία.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading