ViewSonic Notas Pen Display και WoodPad Paper για εκπαίδευση εξ αποστάσεως

Η ViewSonic ανακοινώνει την κυκλοφορία του Notas Pen Display και του WoodPad Paper για την ενίσχυση της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως και του «new normal» στην εποχή της πανδημίας. Αυτές οι νέες, εξαιρετικά φορητές λύσεις μπορούν να χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματικός εξοπλισμός στο σπίτι ή στην τάξη. Η Notas Pen Display PD1330 είναι η πιο λεπτή οθόνη 13,3 ιντσών, με στυλό χωρίς μπαταρία για δημιουργία, διαχείριση και κοινή χρήση ψηφιακών υλικών. Το WoodPad Paper είναι μια φιλική προς το χρήστη λύση που προσφέρει το πλεονέκτημα των ψηφιακών σημειώσεων σε πραγματικό χρόνο.

viewsonic-notas-wordpad.jpg

Notas Pen Display – Η λεπτότερη οθόνη 13,3 ιντσών με γραφίδα κατάλληλη για εκπαιδευτικούς

Δύο είναι οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην εξ αποστάσεως διδασκαλία: η δυσκολία χρήσης ποντικιού για την προσθήκη σχολίων και η δυνατότητα διατήρησης της οπτικής επαφής με τους μαθητές. Χρησιμοποιώντας έναν φορητό ψηφιακό πίνακα, οι εκπαιδευτικοί είναι σε θέση να γράφουν και να λαμβάνουν σημειώσεις στην Notas, ενώ παράλληλα διατηρούν οπτική επαφή με τους μαθητές, όπως ακριβώς θα έκαναν και σε μία κανονική αίθουσα. Αυτή η νέα συσκευή επιτρέπει τη διαισθητική διδασκαλία, χωρίς να αλλάζει τη φυσική συμπεριφορά των διδασκόντων.

Χάρη στην ελαφριά (0,8 kg) και εξαιρετικά λεπτή (7 mm) σχεδίαση, αυτό το οπτικό εργαλείο μεταδίδει περιεχόμενο μαθήματος σε ψηφιακή μορφή χειρόγραφου πίνακα, απευθείας στον κάθε μαθητή, από όπου και αν εκείνος παρακολουθεί το μάθημα. Χάρη σε αυτές τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές, το συγκεκριμένο προϊόν θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για διδασκαλία επαγγελματικού σχεδίου.

Το εκπαιδευτικό υλικό προβάλλεται με ακρίβεια πάνω στον ψηφιακό πίνακα, χάρη στο ματ LCD με 8.192 διαφορετικά επίπεδα πίεσης και τη γωνία κλίσης γραφίδας +/- 60 μοίρες, για μια φυσική εμπειρία γραφής. Ο ρυθμός απόκρισης 250 pps (σημεία ανά δευτερόλεπτο) ελαχιστοποιεί τον λανθάνοντα χρόνο, ο οποίος πέφτει κάτω από 26 ms. Επιπλέον, η γραφίδα που λειτουργεί χωρίς μπαταρία, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ακρίβεια, διατηρώντας παράλληλα τον προσωπικό γραφικό χαρακτήρα κατά τη γραφή κειμένου, μαθηματικών τύπων ή άλλου περιεχόμενο διδασκαλίας.

Για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης, το Notas διαθέτει έξι hotkeys καθορισμένα από τον χρήστη. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ρυθμίσουν συντομεύσεις για λειτουργίες που χρησιμοποιούν πιο συχνά, όπως "Διόρθωση" ή "Ανάκτηση". Χάρη στην υποστήριξη ενός καλωδίου USB Type-C, τα Notas μπορούν να ρυθμιστούν εύκολα, για να διατηρούν την επιφάνεια εργασίας σας καθαρή και τακτοποιημένη.

viewsonic-notas-wordpad-1.jpg

WoodPad Paper - Ένα φιλικό προς τον χρήστη εργαλείο για την ψηφιοποίηση σημειώσεων

Το WoodPad Paper βοηθά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να ψηφιοποιούν τις σημειώσεις τους σε πραγματικό χρόνο. Συνοδεύεται από pad σχεδίασης και μία γραφίδα χωρίς μπαταρία. Η συσκευή λειτουργεί με διάφορους τύπους χαρτιού, από sticky notes μέχρι σημειωματάρια, πάχους έως και 1cm. Ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα γραφίδων D1 με διαφορετικά πάχη γραφής και χρώματα σε διαφορετικές πλατφόρμες λογισμικού.

Ιδανικό για συμπληρωματική χρήση με non-touch notebooks, το WoodPad Paper προσφέρει 4.096 επίπεδα πίεσης γραφίδας, γωνία κλίσης γραφής +/- 60 μοιρών και ανάλυση LPI 5.080 σε επιφάνεια γραφής 7,5 ιντσών, για τη δημιουργία ακριβούς γραφής σε ψηφιακή μορφή, με ευκολότερη διαχείριση και αποθήκευση. Το WoodPad Paper που τροφοδοτείται από καλώδιο USB, εξαλείφει τα προβλήματα αντικατάστασης μπαταρίας και προσφέρει συμβατότητα με τα Windows, Mac OS και Chrome OS.

Η Viewsonic στα πλαίσια της έμπρακτης υποστήριξη της στην καταπολέμηση του COVID-19, στηρίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την πρόσβαση των πολιτών στην εξ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, μέσω της παροχής δωρεάν ή με χαμηλότερο κόστος ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων από φορείς, ιδιώτες και επιχειρήσεις, προσφέροντας δωρεάν τη myViewBoard Whiteboard έως τις 6/3/2021 και μέσω του #DigitalSolidarityGR. Βρείτε την ψηφιακή μας πλατφόρμα διαθέσιμη τώρα και στο: https://digitalsolidarity.gov.gr/ypiresies-kai-proionta/ στην κατηγορία E-LEARNING.

viewsonic-notas-wordpad-2.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: https://myviewboard.com

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading