ViewSonic X2: Ένας short-throw LED projector

Ο ViewSonic X2 είναι ένας entry-level home theater προβολέας κατάλληλος τόσο για ταινίες, όσο και για gaming. Προσφέρει πολύ καλή απόδοση σε σχέση με τους περισσότερους προβολείς αυτής της κατηγορίας, ενώ διαθέτει και μια σειρά από χαρακτηριστικά που σίγουρα θα ευχαριστήσουν πολλούς. Με μεγάλη έμφαση στις έξυπνες λειτουργίες και την παρακολούθηση οικιακού κινηματογράφου, είναι επίσης κατάλληλο για games, χάρη στη σχετικά χαμηλή καθυστέρηση εισόδου.

viewsonic-x2-1.jpg

Κατασκευή και σχεδίαση

Η σχεδίαση του X2 της ViewSonic είναι απλή, κομψή και αριστοκρατική. Ο προβολέας διαθέτει μεταλλικό σκελετό, αλλά το υπόλοιπο «σώμα» είναι κατασκευασμένο από πλαστικό με αποτέλεσμα να είναι ελαφρύ, φορητό και εύκολο στη μεταφορά με βάρος μόλις 2,8 Kg. Στον επάνω μέρος του ο προβολέας φέρει κουμπιά λειτουργιών επιτρέποντας στους χρήστες τον εύκολο έλεγχο. Μάλιστα, έχει και συρόμενο κάλυμμα, ώστε το control panel του να προστατεύεται από σκόνη και ρύπους. Στην πίσω πλευρά ο Χ2 διαθέτει όλες τις απαραίτητες θύρες συνδεσιμότητας, όπως 2 HDMI και USB Type C.

viewsonic-x2-4.jpg

Εύχρηστο setup

Ο οικιακός προβολέας ViewSonic X2 διατίθεται σε κουτί με καλώδιο τροφοδοσίας και τηλεχειριστήριο. Το τηλεχειριστήριο είναι μικρό και εύχρηστο, ενώ τα κουμπιά του έχουν ενσωματωμένο φωτισμό για άνετη χρήση ακόμα και στο σκοτάδι. Το setup του προβολέα είναι παιχνιδάκι, ενώ το short throw ratio επιτρέπει την προβολή μεγάλης εικόνας ακόμα και από μικρή απόσταση. Επίσης, υπάρχει διαθέσιμη μία σειρά επιλογών για την επιθυμητή προσαρμογή της.

Ο Χ2 μπορεί να συνδεθεί με διάφορες συσκευές, όπως Android smartphone και laptop ομαλά και απρόσκοπτα. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα χρησιμοποίησης των επιλογών Wi-Fi, Bluetooth, USB-C για ασύρματη σύνδεση ή HDMI για σύνδεση με ένα καλώδιο. Η συσκευή χρησιμοποιεί επίσης άψογα τις λειτουργίες Chromecast ή αντικατοπτρισμού οθόνης για τη ροή περιεχομένου από το τηλέφωνο ή το φορητό υπολογιστή.

viewsonic-x2-3.jpg

Απεικόνιση και απόδοση

Ο ViewSonic X2 διαθέτει ανάλυση 1080p και φωτεινότητα 3100 lumens, αποδίδοντας εικόνες με υψηλή ποιότητα, μοναδικές λεπτομέρειες και πλούσια χρώματα, παρέχοντας μία ανεπανάληπτη οπτική εμπειρία. Η προβολή γίνεται χωρίς προβλήματα ακόμα και στο φως της ημέρας ή σε ένα καλά φωτιζόμενο χώρο τη νύχτα. Ένας ακόμα λόγος πίσω από την καλή ποιότητα εικόνας του X2 είναι η υψηλή χρωματική ακρίβεια. Ο προβολέας υποστηρίζει την αποκλειστική τεχνολογία Viewsonic Cinema SuperColor+ με κάλυψη 125% του χρωματικού χώρου Rec.709. Εκτός από χρήση home cinema, ο X2 προσφέρεται ιδανικά για παρακολούθηση αθλητικών αγώνων, αλλά και για video games. Από άποψη ήχου ο προβολέας διαθέτει ενσωματωμένα δύο στερεοφωνικά ηχεία Harmon Kardon 6W, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι είναι αρκετά δυνατά για παρακολούθηση ταινιών, σειρών ή εκπομπών. 

viewsonic-x2-2.jpg


Συμπέρασμα

Ο οικιακός προβολέας ViewSonic X2 παρέχει μια πραγματικά καθηλωτική οθόνη 1080p HDR, προσφέροντας τη δυνατότητα να μετατρέψετε οποιονδήποτε τοίχο του σπιτιού σας σε κινηματογραφική οθόνη. Έτσι, για όσους ενδιαφέρονται για το gaming ή την εμπειρία προβολής σε μεγάλη οθόνη με έξυπνες λειτουργίες, ο ViewSonic X2 είναι μια ιδανική επιλογή. Η τιμή του είναι αρκετά καλή για όλα αυτά που προσφέρει.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

ViewSonic X2 προβολέας

Ανάλυση

Native 1920x1080

Ηχεία

6W Cube x2

Μέγεθος εικόνας

60"-120"

Φωτεινότητα

3.100 LED Lumens


Διάρκεια ζωής πηγής φωτός

έως και 30.000 ώρες χρήσης

Θύρες

HDMI x 2, USB Type C x1, USB Type A x1, Audio out (3.5mm) x 1, Audio-in (Bluetooth) x1, Wifi Input x1



Αναλογία αντίθεσης με το SuperEco Mode

3000000:1





Loading