Βιομετρική κάρτα πληρωμής Thales: μια ασφαλής καινοτομία στην τσέπη σας

Οι κάρτες πληρωμών είναι οικεία προϊόντα, που αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Έχουν εξελιχθεί γοργά τα τελευταία χρόνια, με την εμφάνιση της ανέπαφης (contactless) τεχνολογίας. Στο επίκεντρο αυτής της κίνησης, η Thales βοήθησε τις τράπεζες να επανεφεύρουν συνεχώς κάρτα και να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία πληρωμής. Αυτή η νέα καινοτόμος κάρτα, η οποία ενσωματώνει ένα βιομετρικό αισθητήρα, παρέχει στους χρήστες αυξημένη ασφάλεια και ευκολία. Αυτή η τελευταία γενιά καρτών αποτελεί ένα βασικό ορόσημο στον χώρο πληρωμών.

Η ανέπαφη βιομετρική κάρτα απλοποιεί δραματικά τις πληρωμές από κοντά και παρέχει επίσης ένα απαραίτητο επίπεδο ιδιωτικότητας και εμπιστοσύνης. Τα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων του χρήστη φορτώνονται στην κάρτα μέσω μιας απλής και ασφαλούς διαδικασίας προσωπικής εγγραφής, που πραγματοποιείται από το σπίτι ή σε υποκατάστημα τράπεζας. Επιπλέον, κανένα από τα βιομετρικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την εγγραφή δεν κοινοποιούνται σε τρίτους. Το δακτυλικό αποτύπωμα στο τσιπ της κάρτας χρησιμοποιείται μόνο για την παροχή τοπικού ελέγχου ταυτότητας του κατόχου της κάρτας κατά την ανέπαφη πληρωμή.

Ούτε ο έμπορος λιανικής ούτε η τράπεζα έχουν πρόσβαση στα βιομετρικά δεδομένα, καθώς παραμένουν αποθηκευμένα με ασφάλεια στο τσιπ της κάρτας. Όσον αφορά την ασφάλεια, η βιομετρική κάρτα σημαίνει τελικά ότι μια χαμένη ή κλεμμένη κάρτα είναι άχρηστη χωρίς το δακτυλικό αποτύπωμα του ιδιοκτήτη για την έγκριση μιας ανέπαφης συναλλαγής. Σε τέτοια αξιόπιστα περιβάλλοντα πληρωμής, δεν χρειάζεται να ορίσετε κανένα όριο πληρωμής. Επιπλέον, όποτε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το δακτυλικό αποτύπωμα του κατόχου της κάρτας - όπως για αναλήψεις μετρητών από ATM - η χρήση ενός κωδικού PIN εξακολουθεί να είναι δυνατή ως εναλλακτική λύση.

Η κάρτα ανέπαφων βιομετρικών πληρωμών Thales EMV είναι η μόνη λύση στον κλάδο πλήρως πιστοποιημένη από μεγάλα συστήματα πληρωμών EMV όπως η Mastercard και η Visa. Μετά από μια σειρά επιτυχημένων δοκιμών σε όλο τον κόσμο, η λύση έχει κυκλοφορήσει στο εμπόριο σε πολλές χώρες.

Διαβάστε το σχετικό white paper: Βιομετρικά στοιχεία στις πληρωμές: Η περίπτωση της βιομετρικής τραπεζικής κάρτας

Jean-Marie Dragon, Head of Payments and Cards, BNP Paribas,

Μετά από τη δοκιμή της βιομετρικής κάρτας πληρωμής Thales και το θετικό της αποτέλεσμα, ανοίξαμε τώρα την προσφορά σε όλους τους πελάτες μας με σιγουριά. Αυτή η premium λύση αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, όπως την ευκολία, την ασφάλεια και όλα αυτά contactless. Μια απλή αλλά αυστηρή διαδικασία εγγραφής έχει οριστεί στο υποκατάστημα, ώστε τα βιομετρικά δεδομένα να μην φεύγουν ποτέ από την κάρτα. Αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση, καθώς λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο των δεδομένων των πελατών μας.

Bertrand Knopf, SVP Banking and Payment Solutions στην Thales,

Η πανδημία ώθησε τον τομέα της τεχνολογίας να αναπτύξει ανέπαφες λύσεις και έμμεσα είχε ως αποτέλεσμα την επεξεργασία υψηλότερου όγκου συναλλαγών χωρίς δεύτερο παράγοντα ελέγχου ταυτότητας. Η βιομετρική κάρτα πληρωμών επιτρέπει την ανέπαφη πληρωμή για οποιοδήποτε ποσό, ενώ παράλληλα προστατεύει το απόρρητο αυτών των πολύ προσωπικών δεδομένων.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading