Vivo NEX 2: Νέα διαρροή μας δείχνει διπλή οθόνη, τριπλή κάμερα και LED ring

Μέσα σε λίγες ημέρες είχαμε νέα διαρροή για το Vivo NEX 2, τον διάδοχο του πρώτου all-screen smartphone της εταιρείας που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στο 2018. Αυτή τη φορά βλέπουμε τη Vivo να καταργεί εντελώς τον pop-up μηχανισμό και αντ' αυτού να τοποθετεί δεύτερη οθόνη στο πίσω μέρος για να βγάζεις selfies με την κύρια τριπλή πίσω κάμερα.

Εκτός από τη δεύτερη οθόνη, ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του RGB LED ring γύρω από τη διάταξη της τριπλής κάμερας. Πιθανότατα θα λειτουργεί τόσο ως flash για την κάμερα, όσο και ως λαμπάκι για τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις που θα χρωματίζεται διαφορετικά ανάλογα με την εφαρμογή.

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο, λέγεται ότι ο ένας αισθητήρας κάμερας θα είναι ToF (Time-of-Flight) για τη λήψη σε βάθος πεδίου που θα βοηθά στη λειτουργία δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων για επαυξημένη πραγματικότητα και όχι μόνο. Από τα υπόλοιπα, το μόνο που κρατάμε σίγουρα είναι η αναλογία οθόνης 18:9 για την πρόσοψη και 16:9 για το πίσω μέρος, αλλά και η τοποθέτηση αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την κύρια οθόνη.

Εξάλλου, η Vivo συμμετείχε στο International Symposium on ICT Technology αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τα 5G smartphones που ετοιμάζει και μάλιστα έδειξε κάποια από αυτά. Τα τελευταία δύο χρόνια, η εταιρεία έχει καταθέσει περισσότερες από 1500 προτάσεις στον οργανισμό 3GPP και επιβεβαίωσε ότι μέσα στο 2019 θα λανσάρει το πρώτο 5G smartphone της σε περιορισμένη κλίμακα, ενώ από το 2020 θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή ανάλογα και με την πρόοδο στις υποδομές των κινέζων παρόχων τηλεπικοινωνιών.

[via]

Loading