watchOS 10: Τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται το φθινόπωρο στα Apple Watch

Οι φήμες για ριζικό επανασχεδιασμό του watchOS αποδείχθηκαν αληθινές, καθώς η παρουσίαση του watchOS 10 στο εναρκτήριο keynote του συνεδρίου WWDC 2023 έφερε στο προσκήνιο σημαντικές αλλαγές που θα δούμε στα Apple Watch από το φθινόπωρο.

Το περιβάλλον χρήσης έχει αναβαθμιστεί προκειμένου ο χρήστης να αποκτά πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες από την αρχική οθόνη μέσω του Smart Stack σχεδιασμού για τις widgets των εφαρμογών (π.χ. Weather, Stocks, Home, Maps, Messages, World Clock κλπ.). Επανασχεδιάστηκε η εφαρμογή Fitness για να παρακολουθείς την πορεία σου πιο άμεσα, να μοιράζεσαι τις επιδόσεις σου με μεγαλύτερη ευκολία και να βλέπεις συμβουλές από την υπηρεσία Fitness+, ενώ άλλαξε και η εμφάνιση των trophies.

Επίσης, τα Smart Stack widgets φέρνουν στο προσκήνιο τις πληροφορίες από τις εφαρμογές που χρειάζεσαι περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς το Apple Watch μαθαίνει τις συνήθειες σου. Για παράδειγμα, μπορεί να πλησιάζει η ώρα της πτήσης σου και γι’ αυτό η πρώτη καρτέλα που θα σου εμφανιστεί θα είναι το boarding pass από το Wallet σου. Φυσικά προστέθηκαν και δύο νέα watchfaces, το Palette και το Snoopy, με το πρώτο να δείχνει την ώρα με διάφορα χρώματα που αλλάζουν όσο περνά ο χρόνος, και το δεύτερο να δείχνει όμορφα animations με τον αγαπημένο χαρακτήρα του Peanuts (και τον φίλο του τον Woodstock).

watchos-10-official-1.jpg

Ακόμη, η Apple ενισχύει τα προγράμματα εκγύμνασης Cycling και Hiking με περισσότερες λειτουργίες και πιο πλούσιες πληροφορίες για την διαδρομή και τις επιδόσεις του αθλούμενου, αναβαθμίζει την εφαρμογή Mental Health με δυνατότητα να καταγράφεις τις αλλαγές στην διάθεση σου και περισσότερες συμβουλές σχετικά με την ψυχική υγεία, προσθέτει καταγραφή του χρόνου που περνάς στο φως της ημέρας και παροτρύνει τον χρήστη να απομακρύνει την οθόνη του iPhone ή του iPad σε μεγαλύτερη απόσταση για να προστατεύει τα μάτια του.

watchos-10-official-2.jpg

Στο watchOS 10 έρχεται η υποστήριξη του NameDrop που είδαμε στο iOS 17, για να μοιράζεσαι πανεύκολα της καρτέλες των επαφών με άλλους χρήστες, η υποστήριξη των offline χαρτών με δυνατότητα πλοήγησης της εφαρμογής Apple Maps, η δυνατότητα να παρακολουθήσεις μηνύματα video από το FaceTime και η δυνατότητα ομαδικής φωνητικής κλήσης απευθείας από το Apple Watch, ενώ θα λαμβάνεις ειδοποιήσεις από την εφαρμογή Medication να περάσουν 30 λεπτά από την καθορισμένη ώρα λήψης της φαρμακευτικής αγωγής σε περίπτωση που δεν δηλώσεις ότι την έλαβες.

Το watchOS 10 θα είναι συμβατό με όλα τα Apple Watch από την Series 4 και έπειτα.

Loading