Waymo: Ετοιμάζεται να φέρει τα αυτοοδηγούμενα οχήματα της και στην Ευρώπη

Η Waymo επιθυμεί την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε ο CEO της, John Krafcik. Μέχρι πρότινος, η εταιρεία δραστηριοποιούνταν μόνο στις ΗΠΑ, προσφέροντας αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα στο Phoenix της Αριζόνας, με τον CEO να αναφέρει : “Υπάρχουν ανοιχτές πόρτες για εμάς στην Ευρώπη να πειραματιστούμε με νέα προϊόντα και διαφορετικές στρατηγικές”.

Ο κ.Krafcik εξέφρασε για πρώτη φορά την ιδέα μετά την παρουσίαση των οχημάτων επιπέδου 4 που έχουν δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, στο συνέδριο της FIAT στη βόρεια Ιταλία. Για πρώτη φορά, ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο βγήκε εκτός ΗΠΑ, χωρίς άνθρωπο στη θέση του οδηγού.

Στη διοργάνωση του Τορίνο, ο CEO εξέφρασε την επιθυμία της εταιρείας για πιθανές συμφωνίες με τοπικές επιχειρήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μεταφέρεται από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Επίσης, η Waymo ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια μίλια αυτοοδήγησης αυτήν την εβδομάδα, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλο ανταγωνιστή όπως η Uber και η GM, ενώ θα προσθέσει ακόμη 62.000 minivan Chrysler Pacifica Hybrid στον στόλο της μέχρι το τέλος του έτους.

[via]

Loading