Waze: Εμφάνιση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο

Νέα προσθήκη στην εφαρμογή Waze, καθώς οι χρήστες θα μπορούν να δηλώσουν το ηλεκτρικό όχημα τους και τον τύπο πρίζας που διαθέτει για να βλέπουν που υπάρχουν συμβατοί φορτιστές στον χάρτη της εφαρμογής. Όπως αναφέρει η Google στην ανακοίνωση της, ο εντοπισμός φορτιστών δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση διότι πολλές φορές οι πληροφορίες είναι αναξιόπιστες ή παρωχημένες με αποτέλεσμα οι οδηγοί να φτάνουν στους σταθμούς φόρτισης και να διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν.

Η συνεργατική φιλοσοφία πίσω από το Waze θα βοηθήσει σημαντικά στον εμπλουτισμό του χάρτη με τις σωστές πληροφορίες για τους σταθμούς φόρτισης και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο, όπως σε σχεδόν κάθε άλλη λειτουργία της υπηρεσίας. Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης παρατηρήσει ανακολουθίες μεταξύ των πληροφοριών που εμφανίζονται στον χάρτη του Waze με την πραγματικότητα, θα μπορεί άμεσα να τις διορθώσει ή έστω να τις αναφέρει.

Από τη στιγμή που το Waze ανήκει στη Google, δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη λειτουργία να μεταπηδήσει στο μέλλον και στο πολύ πιο δημοφιλές Google Maps για να βοηθηθούν ακόμη περισσότεροι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως. Το λανσάρισμα ξεκίνησε σταδιακά και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι σταθμοί φόρτισης σε όλο τον κόσμο.

[Google]

Loading