WebPlatform.org: Microsoft, Apple και Google ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα νέα web standards

Ο διεθνής οργανισμός World Wide Web Consortium (W3C) σε συνεργασία με έναν μεγάλο αριθμό τεχνολογικών κολοσσών όπως είναι οι Microsoft, Apple, Google, Mozilla, Facebook, Opera, HP, Nokia και Adobe εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας σειράς νέων προτύπων για ιστοσελίδες. Στα πλαίσια της προσπάθειας τους, ίδρυσαν τη νέα ιστοσελίδα WebPlatform.org με σκοπό τη συγκέντρωση όλων των πληροφοριών για τα πρότυπα αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft εξηγεί ότι μέχρι σήμερα οι web designers και οι προγραμματιστές έπρεπε να ανατρέχουν σε μια σειρά από διαφορετικές πηγές προκειμένου να συμβαδίζουν με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για τα πρότυπα web προγραμματισμού, κάτι το οποίο πρόκειται να αλλάξει.

"Το WebPlatform.org θα περιέχει ακριβείς, ενημερωμένες αναφορές και tutorials για κάθε μέρος του προγραμματισμού καθώς και επεξηγήσεις και αναφορές στα σφάλματα που παρουσιάζονται. Επιπλέον θα παρέχει πληροφορίες για την υποστήριξη των browsers και links για δοκιμές, συζητήσεις, βιβλιοθήκες script για όλες τις νέες λειτουργίες, παραδείγματα και δυνατότητες πειραματισμού, ένα API για πρόσβαση σε δομημένες πληροφορίες καθώς και πόρους για τους εκπαιδευτικούς."

Mία ενότητα που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το Web Platform Docs, με λεπτομερές documentation για τις γλώσσες και τα formats του χρησιμοποιούνται πιο συχνά στο web development όπως είναι οι CSS, HTML, JavaScript και SVG.

[via Macuser]

Loading