WhatsApp Channels: Ένας νέος τρόπος για να ενημερώνεσαι μέσα από την υπηρεσία

Σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε και κάτι καινούργιο στην υπηρεσία WhatsApp, με τη Meta να ανακοινώνει τα Channels, έναν νέο τρόπο μαζικής ενημέρωσης χρηστών που ενδιαφέρονται για συγκεκριμένα θέματα, αλλά χωρίς τη δυνατότητα απάντησης από τους παραλήπτες.

Τα Channels χαρακτηρίζονται ως ένας απλός, αξιόπιστος και ιδιωτικός τρόπος να λαμβάνεις σημαντικές ενημερώσεις για διάφορα θέματα (π.χ. ομάδες, τοπικές αρχές, χόμπι), με τους διαχειριστές να μπορούν να αποστέλλουν φωτογραφίες, κείμενο, videos, stickers και να στήνουν δημοσκοπήσεις (polls).

Όσοι χρήστες συμμετέχουν σε Channels δεν έχουν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες που αφορούν τον διαχειριστή (π.χ. αριθμός τηλεφώνου, εικόνα προφίλ), ενώ ισχύει και το αντίστροφο (δεν φαίνεται η εικόνα προφίλ και ο αριθμός σου στον διαχειριστή και τους άλλους συμμετέχοντες). Επίσης, οι διαχειριστές θα έχουν την επιλογή να μπλοκάρουν τη δυνατότητα λήψης screenshot και τον διαμοιρασμό μηνυμάτων από το κανάλι τους.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει στηθεί ένας κατάλογος από Channels που θα μπορείς να ανακαλύψεις μέσα από τη νέα καρτέλα Updates, όπου θα βλέπεις το status σου και τα Channels που ακολουθείς ξεχωριστά από τις υπόλοιπες συνομιλίες του WhatsApp. Ο κάθε διαχειριστής θα έχει την ευχέρεια να αποφασίσει ποιοι χρήστες θα μπορούν να συμμετέχουν στο κανάλι τους και αν το τελευταίο θα εμφανίζεται στον κατάλογο της υπηρεσίας.

Να σημειωθεί ότι τα Channels δεν προστατεύονται από end-to-end κρυπτογράφηση σε αυτό το πρώτο λανσάρισμα, αλλά μελλοντικά ίσως προστεθεί η επιλογή για τους διαχειριστές. Το ιστορικό του κάθε Channel θα παραμένει στους servers του WhatsApp για έως 30 ημέρες.

Η αρχή για τα WhatsApp Channels γίνεται σε Κολομβία και Σιγκαπούρη σε συνεργασία με παγκόσμιους οργανισμούς, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερες χώρες.

Loading