WhatsApp: Δοκιμές για εφήμερα groups και αυτόματη σίγαση κλήσεων από άγνωστους αριθμούς

Η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές για μια λειτουργία που σίγουρα ενδιαφέρει πολύ κόσμο. Πόσες φορές έχετε γίνει μέλος μιας ομαδικής συνομιλίας προκειμένου π.χ. να οργανώσετε μια εκδήλωση ή να μένετε ενημερωμένοι για το πρόγραμμα μιας εκδρομής; Αφότου ολοκληρωθεί ο λόγος ύπαρξης αυτού του γκρουπ, θα πρέπει είτε να θυμηθείτε να αποχωρήσετε είτε θα το βλέπετε μόνιμα ανενεργό στη λίστα σας.

Η νέα λειτουργία, λοιπόν, αφορά την δημιουργία ομαδικής συνομιλίας στο WhatsApp που θα έχει καθορισμένο χρονικό όριο ύπαρξης. Ουσιαστικά πρόκειται για προσωρινά groups όπου ο δημιουργός - διαχειριστής θα ορίζει μέχρι πότε θα παραμένει ενεργό και έπειτα θα διαγράφεται αυτόματα από όλους τους συμμετέχοντες.

whatsapp-expiring-groups.jpg

Όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα για τις εξελίξεις στο WhatsApp, το WABetaInfo, οι χρήστες θα έχουν στην διάθεση τους αρκετές επιλογές για το χρονικό διάστημα ύπαρξης του εφήμερου group, όπως μια ημέρα, μία εβδομάδα ή χειροκίνητα μια καθορισμένη ημερομηνία, αλλά θα υπάρχει και η επιλογή να αποσύρουν τον χρονικό περιορισμό για να παραμείνει ενεργό το group και μετά την ολοκλήρωση του σκοπού του.

whatsapp-silence-calls.jpg


Εξάλλου, την ίδια περίοδο δοκιμάζεται και η δυνατότητα να αποφεύγεις τις spam κλήσεις μέσω WhatsApp, βάζοντας τες απευθείας σε σίγαση αν προέρχονται από άγνωστους αριθμούς. Παρόλα αυτά, η κλήση θα εξακολουθήσει να εμφανίζεται στο σύστημα ειδοποιήσεων της υπηρεσίας.

[via]

Loading