WhatsApp: Έρχεται μεταφορά συνομιλιών σε iPhone χωρίς το iCloud

Η Meta ετοιμάζει ακόμα μία λειτουργία για το WhatsApp, η οποία θα διευκολύνει σημαντικά την μεταφορά των συνομιλιών σε ένα νέο iPhone, καθώς δεν θα απαιτείται η χρήση της υπηρεσίας iCloud. Αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος να μεταφέρεις το ιστορικό σου σε ένα άλλο iPhone είναι μέσω της δημιουργίας ενός Chat Backup και της μεταφόρτωσης του στο iCloud.

Η νέα λειτουργία ονομάζεται Transfer Chat History to iPhone και χάριν σε αυτήν οι χρήστες απλά θα κατεβάζουν το WhatsApp στο νέο iPhone, θα συνδέουν τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό και στη συνέχεια απλά θα σαρώνουν ένα QR code από το παλιό iPhone για να γίνει αυτόματα η μεταφορά του ιστορικού στο νέο iPhone.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα WABetaInfo, η νέα λειτουργία θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στους χρήστες που δεν πληρώνουν συνδρομή στο iCloud και έχουν στην διάθεση τους μόλις 5GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Αυτή τη στιγμή το Transfer Chat History to iPhone είναι διαθέσιμο μόνο σε ορισμένους beta testers της υπηρεσίας, αλλά την περιμένουμε σύντομα στην τελική έκδοση του WhatsApp που θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

transfer-chat-history-to-iphone.jpg

[via]

Loading